Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 13.10.2022 klo. 17.00-18.29
51§ KORPELAN VOIMA KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUKSEN PÄIVITTÄMINEN

Valmistelija: Susanna Tuikka

Kuntayhtymän päivitetty perussopimus on hyväksytty omistajakunnissa vuonna 2021 ja se on astunut voimaan 1.8.2021. Perussopimuksen muuttaminen on omistajakuntien valtuustojen päätösvallassa oleva asia.

Ehdotettu perussopimus on vanhan perussopimuksen päivitys, eikä näin ollen sisällä sellaisia muutoksia palveluihin, joilla olisi laajamittaista vaikutusta käyttäjien tai kunnan osalta. Muutokset koskevat § 8 ja § 9 eli päätösvaltaisuutta ja kokouskutsua.

Vanha

Uusi

8§ Päätösvaltaisuus

Yhtymävaltuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenkunnista on kokouksessa edustettuna.

8 § Yhtymävaltuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenkunnista on kokouksessa edustettuina ja läsnä on vähintään kaksi kolmasosaa valtuutetuista.

9§ Kokouskutsu

Yhtymävaltuuston kutsuu koolle yhtymähallitus. Kokouskutsut on lähetettävä vähintään kolme viikkoa ennen kokousta valtuutetuille ja jäsenkuntien kunnanhallituksille ja kunnanjohtajille. Kokouskutsut voidaan toimittaa sähköisesti.

9 § Yhtymävaltuuston kutsuu koolle yhtymävaltuuston puheenjohtaja. Kokouskutsut on lähetettävä vähintään kymmenen vuorokautta ennen kokousta valtuutetuilla ja jäsenkuntien kunnanhallituksille ja kunnanjohtajille. Kokouskutsut voidaan toimittaa sähköisesti.

Päivitetty perussopimus tulee voimaan sen jälkeen, kun yhtymävaltuusto on todennut tarvittavan määrän jäsenkuntia hyväksyneen sen.

Kuntien tulisi tehdä päätökset perussopimuksen hyväksymisestä 30.11.2022 mennessä.

Hallintojohtaja

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy liitteenä olevan päivitetyn Korpelan Voima kuntayhtymän perussopimuksen.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

-------------------------
Valtuusto
Pentti Untinen esitti, että Lestijärven kunta esittää Korpelan Voima kuntayhtymän jäsenkunnille perussopimuksen muuttamista seuraavasti:
3 § Kuntayhtymän tehtävät; perussopimuksen kohta on muotoiltava uudelleen. Kuntalain 126 §:n mukaan kuntayhtymä ei voi harjoittaa liiketoimintaa markkinoilla.
Susanna Kuorikoski kannatti Pentti Untisen esitystä.
Juha Salminen esitti, että asia laitetaan uudelleen valmisteltavaksi. Esitystä ei kannatettu.

Tapio Tuikka pyysi neuvottelutaukoa. Pidettiin neuvottelutauko 17.45-17.55

Puheenjohtaja esitti, että muutos hyväksytään kunnanhallituksen esityksen mukaisesti ja Untisen esitys tuodaan seuraavaan hallituksen kokoukseen käsittelyyn.

Puheenjohtajan esitys hyväksyttiin yksimielisesti.





Liitteet
Päivitetty perussopimus