Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 16.11.2022 klo. 9.00-12.58
182§ HYVINVOINTIALUEELLE SIIRTYVÄ HENKILÖSTÖ

Valmistelija: Susanna Tuikka

Vuoden 2023 alusta vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon (ml. opiskelijahuolto) sekä pelastustoiminnan järjestämisestä siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueille. Sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten toiminta päättyy ja kuntayhtymä sulautuu Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueeseen Keski-Pohjanmaan alueen ao. palvelujen järjestämisen osalta.

Voimaanpanolain18 §:n mukaan kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveystoimen henkilöstö, pelastustoimen henkilöstö, näiden toimintojen tukitehtävissä pääasiallisesti toimiva henkilöstö, opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelut sekä hyvinvointialueella toimiva erityishuollon henkilöstö siirtyvät hyvinvointialueelle. Lain mukainen toiminnan ja henkilöstön siirto katsotaan liikkeen luovutukseksi.

Henkilöstön siirtosopimuksesta on valmisteltu malli yhteistyössä kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n ja juridisia henkilöstöasioita hyvinvointialueilla valmistelevien verkoston kanssa. Sopimus sisältää henkilöstösiirtojen keskeiset periaatteet ja ehdot.

Vastaanottava hyvinvointialue eli Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue tekee samansisältöiset siirtosopimukset kaikkien henkilöstöä luovuttavien organisaatioiden, kuntien ja kuntayhtymien kanssa.

Ennen siirtosopimusten hyväksymistä luovuttava organisaatio käsittelee sopimuksen oman organisaation yhteistoimintaelimessä. Koulukuraattorin kanssa on käyty yhteistoimintaneuvottelut 19.1.2022 ja 18.2.2022.

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus on vastaanottajana käsitellyt siirtosopimuksen 29.4.2022 § 4.

Henkilöstön siirtosopimus Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvän henkilöstön osalta on liitteenä.

Kunnanjohtaja:

Kunnanhallitus merkitsee siirtosopimuksen tiedokseen ja käsitellyksi yhteistoimintalain mukaisesti. Siirtosopimuksen kunnan puolesta allekirjoittaa kunnanjohtaja.

Kunnanhallitus:
Hyväksyttiin.

Susanna Uusitalo ilmoitti esteellisyytensä ja poistui asian käsittelyn ajaksi. Peruste Hallintolaki 28 § mom. 1