Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 16.11.2022 klo. 9.00-12.58
190§ VUOKRA-ASUNTOJEN VUOKRAN TARKISTAMINEN 1.3.2023 LUKIEN
Valmistelija: Mirva Vilppola

ARA-vuokra-asunnoista perittävistä vuokrista säädetään korkotukilain (604/2001) 13 §:ssä ja aravarajoituslain (1190/1993) 7 §:ssä, jotka vastaavat sisällöllisesti toisiaan. Asuntojen vuokranmäärityksessä on noudatettava omakustannusperiaatetta laissa säädetyn rajoitusajan ajan. Rajoitusaika riippuu siitä, milloin ja mille ajalle laina on myönnetty, ja onko se myönnetty asuntojen rakentamiseen, hankkimiseen vai perusparantamiseen.

Vuokratalon vuokranmääritysrajoitus päättyy sen jälkeen, kun valtion tukema laina on maksettu takaisin lainaehtojen mukaisesti tai laina-aika on kulunut loppuun. Lestijärven kunnan ARA-vuokra-asuntojen vuokranmääritysrajoitukset ovat päättyneetkaikilta muilta asunnoilta, paitsi Palvelutalon sekä Kotipellon B- ja C-rivitaloilta.

Omakustannusvuokran määritysvelvollisuus ei koske niin sanottuja jatkorajoitusten alaisia aravavuokra-asuntoja, ennen 1.1.2002 korkotukilainoitettuja vuokra-asuntoja, lyhytaikaisella korkotukilainalla lainoitettuja vuokra-asuntoja eikä vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

Vapaa-rahoitteisten asuntojen vuokrat on sidottu elinkustannusindeksiin, jonka mukaan vuokria tarkistetaan joka vuoden maaliskuun alusta lukien. Indeksin mukainen korotustarve on 5,8%.

Vahvistettavaa uutta vuokraa voidaan periä ajalla 1.3.2023-29.2.2024ja vuokrankorotus koskee seuraavia kunnan omistamia asuntoja:

Syrin koulun asunto
Palola
Kotipelto
Hopearanta
Palvelutalo

Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että kunnan omistamienvuokra-asuntojen vuokriin tehdään 5,8 % indeksikorotus1.3.2023 lukien.

Tekninen lautakunta:
Tekninen lautakunta hyväksyy esityksen mukaan ja esittää kunnanhallitukselle.

-------------------------
Vt.kunnanjohtaja
Kunnanhallitus hyväksyy vuokrankorotukset teknisen lautakunnan esityksen mukaisesti.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.



Liitteet
Vuokra-asuntojen indeksikorotukset 2023