Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 16.11.2022 klo. 9.00-12.58
196§ TULEVAISUUS TYÖRYHMÄ

Lestijärven kunnan tulevaisuus on riippuvainen kunnan taloudesta ja kunnan asukasmäärästä. Kunnan talous on ollut pitkään alijäämäinen ja käyttötaloutta on rahoitettu velkaa ottamalla. Samalla kun kiinteistöissä on remonttivelkaa, on toisaalta panostettu tulevaisuuteen uuden koulu- ja päiväkotirakennuksen myötä. Kunnan asukasluku on ollut pitkään laskussa, mihin on reagoitu kunnallisella lapsirahalla ja muualla opiskelevien tuella.

Kunnan valtuusto on hyväksynyt 29.12.2021 talousarvion vuodelle 2022 ja taloussuunnitelman vuosille 2023-2026, sekä talouden tervehdyttämissuunnitelman. Kunnan talous on tiukalla ennen tuulivoimarakentamisen myötä kasvavia verotuloja.

Tulevaisuus työryhmän tavoitteena on kunnan taloudellisen toiminnan laadukkuuden ja jatkuvuuden turvaaminen sekä asukaslukuun vaikuttaminen kunnan toimin.

Työryhmän tulee huomioida kunnan taloudellisten resurssien lisäksi kuntaa koskevat tilastolliset ennusteet, kunnan tavoitteet ja lainsäädäntö.

Työryhmä voi kutsua asiantuntijoita kuultavakseen tarpeen mukaan.

Työryhmän tehtävänä on laatia esitys:

  1. toimenpiteistä, joilla kunnan taloudellisen toiminnan laadukkuus ja jatkuvuus taataan
  2. siitä, mitkä ovat ne taloudelliset satsaukset, joita pito- ja vetovoiman säilyttämiseksi ja lisäämiseksi kunta on valmis tekemään?
  3. siitä, mihin tuulivoiman myötä saatava varallisuus tulisi kohdentaa?

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus päättää perustaa Tulevaisuus -työryhmän, johon se valitsee viranhaltijoiden edustajiksi kunnanjohtajan, hallintojohtajan sekä neljä luottamushenkilöiden edustajaa, yksi kustakin poliittisesta puolueesta. Teknisellä johtajalla ja rehtori/sivistysjohtajalla on työryhmän kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus.

Työryhmän puheenjohtajaksi ja koollekutsujaksi nimetään hallintojohtaja ja työryhmän tulee kokoontua ensimmäisen kerran viimeistään 30.4.2022 mennessä.

Kunnanhallitus
Työryhmään valittiin Susanna Kuorikoski, Sirpa Parkkila, Roni Brandtja Raino Oikari.
Valtuuston ja hallituksen puheenjohtajistolla on puhe- ja läsnäolo-oikeus kokouksissa.

-------------------------
vt. kunnanjohtaja
Kunnanhallitus nimeää tulevaisuustyöryhmään viranhaltijoiden edustajiksi kunnanjohtajan ja hallintojohtajan ja luottamushenkilöiden edustajiksi Susanna Kuorikosken, Sirpa Parkkilan, Roni Brandtin ja Raino Oikarin. Valtuuston puheenjohtajistolla ja hallituksen puheenjohtajalla sekä teknisellä johtajalla ja sivistys- ja hyvinvointijohtajalla on työryhmän kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus.
Työryhmän puheenjohtajana ja koollekutsujana toimii hallintojohtaja.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.