Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 7.12.2022 klo. 15.00-17.15
204§ KUNNANVALTUUSTON JA HALLITUKSEN KOKOUKSET SEKÄ TOIMINTOJEN VUOSIKELLO 2023
Valmistelija: Markku Vehkaoja

Valtuuston kokoukset:

Lestijärven kunnan hallintosäännön § 89 mukaan valtuusto voi käsitellä asian varsinaisessa kokouksessaan, jossa kokoukseen osallistujat ovat läsnä kokouspaikalla. Vaihtoehtoisesti kokous voidaan pitää sähköisessä toimintaympäristössä, johon osallistutaan sähköisen yhteyden avulla (sähköinen kokous).

Hallintosäännön 91 §:n mukaan kunnanvaltuuston kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen paikka ja aika sekä käsiteltävät asiat.Kokouskutsussa on mainittava, jos kyseessä on sähköinen kokous ja ilmoitettava verkko-osoite sekä tila, jossa yleisö voi seurata kokousta. Kokouskutsussa on mainittava, jos osa kokousasioista käsitellään suljetussa kokouksessa.

Kuntalain 94 §:n mukaan kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta ja samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava yleisessä tietoverkossa. Kunnan hallintosäännön 91 §:n mukaan kokouskutsu on lähetettävä vähintään seitsemän päivää ennen kokousta ja samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava kunnan verkkosivuilla.

Hallintosäännön 94 § mukaan kokouskutsu, etsityslista, liitteet ja ohjeismateriaali voidaan lähettää sähköisesti.

Hallintosäännön 93 §:n mukaan esityslistat julkaistaan kunnan verkkosivuilla. Ennen julkaisemista esityslistalta poistetaan henkilötiedot, joihin ei liity tiedottamisintressiä sekä salassa pidettävät tiedot.

Hallintosäännön 114 §:n mukaan valtuuston pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä kunnan verkkosivuilla siten kuin kuntalain (410/2015) pykälässä 140 tarkemmin määrätään.

Kunnanhallitus:

Hallintosäännön 132 §:n mukaan toimielinpäättää varsinaisten kokousten ajan ja paikan, joista ilmoitetaan niin kuin kunnallisten ilmoitusten julkaisemisesta kunnassa on sovittu.

Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen sen pitämisestä.

Kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä mikäli mahdollista, siinä käsiteltävät asiat.

Kokouskutsu lähetetään kunnanvaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajille sekä kunnanjohtajalle. Edellisillä on oikeus ja jälkimmäisellä velvollisuus olla kokouksessa saapuvilla. He saavat siinä ottaa osaa keskusteluun.

Kuntalain mukaan kunnan toimielimen pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla, jollei tarkastuksesta ole määrätty hallintosäännössä.

Kuntalain 90 §:n mukaisessa hallintosäännössä määrätään, että kunnanhallituksen pöytäkirja siihen liittyvine valitusosoituksineen on pidettävä nähtävillä siten kuin siitä on ennakolta ilmoitettu.

Kunnan toimintojen vuosikello 2023:

Kunnan hallinnon ja toimintojen systemaattinen ja toiminnallisesti järkevä organisoiminen edellyttää niin sanotun vuosikellon, eli koko tulevan vuodenkulun käsittävän yhteisen toiminnallisen kalenterin rakentamista. Vuosikellon sisältö valmistellaan virkamiestyönä yhdessä päättävien toimielimien kanssa, ja se viedään kunnahallituksen hyväksymisen jälkeen kunnanvaltuustolle tiedoksi tammikuussa 2023.

Kunnanvaltuuston kokouksista on päätetty koko valtuustokaudeksi valtuustossa 24.2.2022 § 2

Vt. kunnanjohtaja:
  1. Kunnanhallitus hyväksyy vuosikellon valmistelupohjan ja antaa lautakunnille toimialoittain liitteen mukaisen valmistelutehtävän vuosikellon laatimiseen.
  2. Kunnanhallitus päättää:
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.