Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 7.12.2022 klo. 15.00-17.15
214§ NIMEÄMISPYYNTÖ METSÄHALLITUKSEN LUONNONVARASUUNNITTELUUN

Valmistelija: Susanna Tuikka

Metsähallitus on aloittanut Kainuun, Keski- ja Pohjois- Pohjanmaan valtion alueita koskevan luonnonvarasuunnitelman valmistelun.

Luonnonvarasuunnitelma kehittää Metsähallituksen vastuullista toimintaa yhdessä asiakkaiden, kumppaneiden ja sidosryhmien kanssa. Suunnitelmalla vastataan asiakkaiden ja sidosryhmien odotuksiin. Suunnitelmassa linjataan alueen valtion maiden ja vesien pitkän aikavälin käyttöä ja yhteensovitetaan eri maankäyttömuotojen tarpeita.

Suunnittelualue kattaa valtion maa- ja vesialueet Kainuun, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien alueella. Merialue saarineen ei kuulu luonnonvarasuunnitelman alueeseen, koska Metsähallituksen merialueen luonnonvarasuunnitelma laaditaan yhtä aikaa rinnan tämän projektin kanssa. Vuoden kestävän suunnitteluprojektin lopputuloksena valmistuva luonnonvarasuunnitelma ohjaa Metsähallituksen toimintaa suunnittelualueella vuosina 2023-2028.

Suunnitelman valmistelutyö on jaettu kahteen yhteistyöryhmään. Toinen ryhmä käsittelee Kainuun ja toinen Pohjanmaan alueen asioita. Ryhmät kokoontuvat kolme kertaa, alustavasti 9/2022, 11/2022 ja 2/2023.

Metsähallitus pyytää nimeämään suunnittelutyöryhmään Lestijärven kunnasta edustajan ja varahenkilön viimeistään 1.6. Henkilövalinta tulee ilmoittaa projektipäällikkö Pasi Korhoselle.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus nimeää suunnittelutyöryhmään ympäristösihteeri Mirva Vilppolan.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

-------------------------
Ympäristösihteeri Mirva Vilppola siirtyy virkavapaalle 15.1.2023 alkaen. Ympäristösihteerin virantäytön henkilöstörekrytointi päättyy 12.12.2022 ja virka täytetääntammikuun 2023 kuluessa.

Vt. kunnanjohtaja

Kunnanhallitus nimeää Metsähallituksen suunnittelutyöryhmäänLestijärven kunnan ympäristösihteerin ja ilmoittaa kunnan edustajan nimen Metsähallitukselle tammikuun loppuun mennessä.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.