Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Ma 28.11.2022
76§ LISÄMÄÄRÄRAHA-ANOMUS: SIVISTYSLAUTAKUNTA 809
Valmistelija: Niko Aihio ja Susanna Tuikka

Lestin uuden koulun rakennustöiden yhteydessä osa kiinteistöön tulevista hankinnoista päätettiin jättää varsinaisen rakennussuunnitelman ulkopuolelle. Kiinteistön piha- ja leikkialueet, keskuskeittiön, koulun, päiväkodin kalusteet sekä teknisen työn opetustilojen laitteet ja kalusteet jätettiin pois rakennusurakasta.

Rakennuksen luovutus hetkellä teknisentyön tilojen kalustaminen oli vielä kilpailutusvaiheessa. Toimijoilla oli tuossa vaiheessa vain suunnitelmat millaiset laitteet hankintaan, jotta ne vastaa turvallisuus määräyksiä ja opetussuunnitelmaan sekö suunnitelma siitä, miten laitteet on mahdollista turvallisesti sijoittaa niille suunniteltuun tilaan.Tilojen suunnittelussa on pystytty tekemään vain osittainen varaus siihen millaisilla valmiuksilla laitteen työpiste valmistellaan ja työt on pystytty rakennusvaiheessa saattamaan vain tiettyyn pisteeseen.

Rakennussuunnitelmassa eikä sähkösuunnitelmassa ole otettu huomioon teknisen työn laitteiden ohjaamista. Laitteiden käyttölupa annetaan erillisestä keskuksesta joka yleensä sijoitetaan oppilailta ja muilta ulkopuolisilta eristettyyn tilaan. Lisämääräanomus koskee opetustilojen sähkö- ja purunpoisto järjestelmän loppuun saattamista.

Hankinta on tapahtunut osin viranhaltijan poissaollessa ja hankinnan kokonaiskustannus on paljastunut vasta töiden etenemisen myötä. Hankita ei varsinaisesti erillinen hankinta vaan kesken jääneiden töiden loppuun saattamista, jolloin hankinnan kilpailutukselle ei tässä ole tarvetta.

Esittelijä:
Esitän sivistyslautakunnalle ja edelleen kunnanhallitukselle ja valtuustolle 42.000€ lisämäärärahan myöntämistä investointiosan kohtaan 804 Koulukeskuksen kalusto ja laitteet (tasetili 1170). 32.000 euroa sähkötöiden sekä 10.000 euroa purunpoistojärjestelmän muutostöihin.

Lautakunta:
Hyväksyttiin. Merkittiin tiedoksi. Siirretään asia kunnanhallituksen ja edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.



------------------------- Vt. kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle sivistyslautakunnan lisämäärärahaesityksen 42 000 € hyväksyttäväksi.

Kunnanhallitus