Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 18.1.2023 klo.9.00-15.22
9§ HENKILÖSTÖEDUN KÄYTTÖÖNOTTO 2023

Valmistelija: Susanna Tuikka

Vuoden 2022 aikana henkilöstön kanssa käydyissä tehtävänkuvakeskusteluissa nousi voimakkaasti esille tarve henkilökunnan työhyvinvoinnin parantamiseen. Työntekijöiden keskuudessa koetaan isona puutteena se, että kunnalla ei ole aktiivisesti järjestettyä työhyvinvointitoimintaa tai työhyvinvointia tukevia henkilöstöetuuksia.

Talousarvion laadinnan yhteydessä vuoden 2023 budjettiin kohtaan 1184-4940 on varattu määräraha Epassin tai vastaavan edun käyttöönottamiseen emokunnan osalta. Henkilöstöedun määräksi on suunniteltu 100 €/työntekijä ja etu koskisi kaikkia kunnan työntekijöitä, joiden työ-/virkasuhde kestää yli 3 kuukautta. Myös Kaustisen seutukunta ja maaseututoimi ovat varautuneet osaltaan vastaavan suuruisen henkilöstöedun käyttöönottamiseen.

Kaustisen seutukunnan hallintopäällikkö on selvitellyt eri palveluntarjoajien välisiä eroja, lähinnä edun käyttöpaikkojen osalta. Selkeästi eniten käyttöpaikkoja seutukunnan alueella on Epassilla. Niitä löytyy joka kunnasta, myösLestijärveltä. Yhteensä seudulla on lounaspaikkoja 11 ja muita 60 (kulttuuri + liikunta + hyvinvointi). Smartumilla lounaspaikkoja on 5 (vain Kaustisella ja Vetelissä) ja muita 35. Eazybreakillä kaikista vähiten, vain muutamia paikkoja Kaustisella ja Vetelissä + Toholammilla 1 hieroja.

Epassiin voidaan sisällyttää esim. lounas-, liikunta-, kulttuuri- tai hyvinvointietu. Kunnalle soveltuva palvelupaketti olisi Epassi Plus, joka on monipuolinen ja joustava ratkaisu yli 20 henkilöä työllistävälle työnantajalle. Epassi Plus tarjoaa mahdollisuuden yhdistää edut yhdeksi saldoksi sekä monipuolisemmat käyttötilastot ja raportit.

Epassi Plus -paketti hinnoitellaan yksilöllisesti yrityksen tarpeiden pohjalta. Yleisin hinnoittelutapa perustuu palvelupalkkioon, joka veloitetaan käyttöön ladattujen etujen arvon mukaan.

Epassi vuodelle 2023 otettaisiin käyttöön 1.3.2023 alkaen yhdessä Kaustisen seutukunnan ja maaseututoimen kanssa.

Vt. kunnanjohtaja

Kunnanhallitus päättää ottaa epassin käyttöön esittelytekstin mukaisesti.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.