Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 18.1.2023 klo.9.00-15.22
10§ HALLINTOSÄÄNNÖN MUUTTAMINEN

Valmistelija: Susanna Tuikka

Hallintosäännössä annetaan tarpeelliset määräykset hallinnon ja toiminnan järjestämisestä, päätöksenteko- ja hallintomenettelystä sekä valtuuston toiminnasta. Myös luottamushenkilöiden palkkio- ja korvausperusteista voidaan määrätä hallintosäännöllä, mikäli kunta haluaa näin tehdä.

Lestijärven kunnan hallintosääntö on hyväksytty valtuustossa 24.2.2021. Hallintosäännössä on havaittu hyväksymisen jälkeen epäselvyyksiä ja ristiriitaisuuksia, minkä johdosta hallintosäännön päivittäminen on tullut ajankohtaiseksi. Myös organisaation keskinäisissä tehtävänjaoissa on ollut puutteita ja ristiriitoja.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus hyväksyy hallintosäännön muutokset ja lähettää uuden hallintosäännön edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi.

Kunnanhallitus
Siirrettiin asian käsittely elokuun kokoukseen.

-------------------------
Vt. kunnanjohtaja

Kunnanhallitus käynnistää Lestijärven kunnan hallintosäännön päivitystyön uudelleen ja uusin perustein, koska edellinen päivitystyö on jäänyt keskeneräiseksi. Tavoitteena on saada ajantasaiseksi päivitetty hallintosääntö kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi kesäkuussa 2023. Päivitystyö organisoidaan siten, että siihen osallistetaan yhteisissä työryhmissä kunnan luottamushenkilöt sekä viran- ja toimenhaltijat.

Tarkempi tehtävänanto, työnjako ja työryhmien muodostaminen annetaan kokouksessa.



Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.