Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 26.1.2023 klo 19.00-19.18
2§ TILAPÄISLAINOJEN OTTOVALTUUTUS VUODELLE 2023

Valmistelija: Susanna Tuikka

Tilapäislainojen eli kuntatodistusohjelman käyttö on tarkoituksenmukainen ja joustava tapa ylläpitää kunnan maksuvalmiutta ja siirtää pitkäaikaisten lainojen nostoajankohtaa. Kuntatodistus sopii lyhytaikaisiin, alle 12 kuukauden rahoitustarpeisiin. Kuntatodistus on kunnan tai kuntayhtymän rahamarkkinoilla liikkeeseen laskema lyhytaikainen velkasitoumus.

Kuntatodistus on:

Kuntatodistuksen liikkeeseenlasku tulee kilpailuttaa kaksi pankkipäivää ennen haluttua rahoitustarvetta. Rahoituskustannus määräytyy kuntatodistuksen liikkeeseenlaskuhetken markkinakoron mukaan.

Kuntatodistusohjelman luottolimiitin määrä eli samanaikaisesti liikkeessä olevien kuntatodistusten yhteenlaskettu maksiminimellisarvo voidaan sopia asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Lestijärven kunnalla on solmittuna voimassa olevat kuntatodistusohjelmat seuraavien luottolaitosten kanssa:

Vt. kunnanjohtaja

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se oikeuttaa kunnanhallituksen ottamaan harkintansa mukaan vuonna 2023 tilapäistä luottoa voimassa olevien kuntatodistusohjelmien puitteissa.Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan ja hallintojohtajan nostamaan edellä mainittuja tilapäisluottoja.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

-------------------------
Valtuusto
Hyväksyttiin.