Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 15.2.2023 klo.9.00-13.03
31§ TIEDOKSI SAATETTAVAT VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET

Valmistelija: Susanna Tuikka

Kuntalain 92 §:n nojalla kunnanhallitus voi ottaa käsiteltäväksi asian, joka on kuntalain nojalla siirretty kunnanhallituksen alaisen viranhaltijan toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Asia on otettava kunnanhallituksen käsiteltäväksi sen ajan kuluessa, jossa oikaisuvaatimus on tehtävä eli 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Otto-oikeutta ei voi käyttää lain tai asetuksen mukaisiin lupa-, ilmoitus-, valvonta- tai toimitusmenettelyä koskeviin asioihin eikä yksilöön kohdistuviin opetustoimen asioihin.

Hallintosäännön 37 §:n mukaan kunnanhallituksen alaisen viranomaisen (sekä kunnanhallituksen jaoston) on ilmoitettava kunnanhallitukselle tekemistään ottokelpoisista päätöksistä lukuun ottamatta sellaisia asioita tai asiaryhmiä, joista kunnanhallitus on päättänyt, ettei se käytä otto-oikeuttaan. Rutiiniluonteisista henkilöstöhallinnon päätöksistä ei tarvitse ilmoittaa kunnanhallitukselle.

Ilmoitus on tehtävä neljän päivän kuluessa pöytäkirjan tarkastamisesta. Jos pöytäkirjaa ei tarkasteta, määräaika lasketaan pöytäkirjan allekirjoittamisesta. Ilmoitus tehdään sähköisesti kunnanhallituksen (lautakunnan ja liikelaitoksen johtokunnan) määräämille henkilöille.

Päätökset niissä asioissa, joista ei tarvitse ilmoittaa, voidaan otto-oikeuden estämättä panna täytäntöön, jollei yksittäistapauksessa ole ilmoitettu asian ottamisesta kunnanhallituksen (lautakunnan tai liikelaitoksen johtokunnan) käsiteltäväksi.

Kunnanhallituksen tietoon saatetaan viranhaltijoiden päätösluettelot ajalta 12.1.2023-7.2.2023. Päätösluettelo on esityslistan liitteenä.

Vt. kunnanjohtaja

Kunnanhallitus merkitsee kunnanjohtajan ja hallintojohtajan viranhaltijapäätökset ajalta 12.1.2023-7.2.2023 tiedokseen, eikä käytä niihin otto-oikeutta.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.