Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 23.2.2023 klo. 19.00-19.47
7§ KUNNAN ASUKKAIDEN JA VALTUUTETTUJEN ALOITTEET 2022

Valmistelija: Markku Vehkaoja

Lestijärven kunnan hallintosäännön 124 §:n mukaan kunnanhallituksen on vuosittain helmikuunloppuun mennessä esitettävä valtuustolle luettelo sen toimivaltaan kuuluvissa asioissa tehdyistä kunnan toimintaa koskevista kuntalaisten tekemistä aloitteista ja niiden johdosta suoritetuista toimenpiteistä. Samoin valtuutettujen hallintosäännön 124 §:n mukaan tekemistä aloitteista. Valtuusto voi samalla todeta, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.

Kunnanhallituksen ja lautakunnan tehtäväalueella tehdyistä aloitteista on vastaavasti esitettävä tiedot kunnanhallitukselle ja asianomaiselle lautakunnalle niiden päättämällä tavalla.

Jos aloite vaatii erityistä valmistelua, sen viranomaisen, jonka käsiteltäväksi aloite kuuluu, on ilmoitettava aloitteen tekijälle kuukauden kuluessa aloitteen tekemisestä sen arvioitu käsittelyaika ja keneltä saa lisätietoja aloitteen käsittelystä.

Vuonna 2022jätettiin yksivaltuustoaloite ja yksi kuntalaisaloite.

Valtuustoaloite
Valtuutettu Pentti Untinen on jättänytvaltuustoaloitteen 29.9.2022koskien Lestijärven kunnan palveluksessa nykyisin olevien ja aikaisemmin olleiden viranhaltijoidentyötehtävien suorittamista. Valtuutettu Untinen esittää aloitteessaan, että kunnanhallitus ryhtyy selvittämään aloitteessa erikseen nimettyjen henkilöiden työssään tekemiä mahdollisia virheitä ja laiminlyöntejä sekä ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin niiden johdosta. Kunnanhallitus on käsitellyt perusteellisesti valtuutettu Untisen aloitteessa esitetyt yksilöidyt asiat ja toteaa, että Lestijärven kunnassa tulee jatkossa kiinnittää tarkempaa huomiota muun muassa hallintosäännön ja hankinta-ohjeen noudattamiseen.

Kuntalaisaloite
Heikki Salonsaari on jättänyt aloitteen 24.8.2022 koskien sako- ja umpikaivolietteiden vastaanottopaikan palauttamiseksi vanhan jätevedenpuhdistamon yhteyteen. Aloitteessa esitettyjä ongelmia ja niihin löydettäviä ratkaisuja on käsitelty muun muassaLestijärven kunnan teknisen johtajanja Kinnulan Keskuspuhdistamo Oy:n välillä sekä tiedotettuSalonsaarta asian etenemisestä syksyn 2022 aikana. Kunnan tekninen lautakunta tulee käsittelemään Salonsaaren tekemää aloitetta kevään 2023 aikana.

Vt. kunnanjohtaja

1. Kunnanhallitus esittää valtuustolle Pentti Untisen aloitteesta seuraavaa:
Valtuusto merkitsee aloitteenkäsittelyntiedokseen ja toteaa aloitteen loppuun käsitellyksi.

2.Kunnanhallitus esittää valtuustolle Heikki Salonsaarenaloitteesta seuraavaa:
Valtuusto merkitsee aloitteenkäsittelyvaiheentiedokseen.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

------------------------

Valtuusto
Pentti Untinen esitti, että kunnanvaltuusto päättää todeta, ettei Pentti Untisen aloitteen käsittely ole päättynyt, koska kunnanhallituksen päätös ei vielä ole edes lainvoimainen. Susanna Kuorikoski kannatti Pentti Untisen esitystä.
Pidettiin nimenhuutoäänestys, jossa JAA on kunnanhallituksen esitys ja EI on Pentti Untisen kannatettu esitys.
Äänestyksessä annettiin 8 JAA ääntä, 4 EI ja 3 valtuutettua oli poissa.
Kunnanhallituksen pohjaesitys jäi voimaan.

Valtuusto merkitsi Pentti Untisen valtuustoaloitteen käsittelyn tiedokseen ja totesi aloitteen loppuun käsitellyksi.
Valtuusto merkitsi Heikki Salonsaaren aloitteen käsittelyvaiheen tiedokseen.

Liitteet
Äänestyslista