Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 20.3.2023
29§ KOULUKULJETUSSOPIMUKSEN INDEKSIKOROTUS VUODELLE 2023-2024

Valmistelija: Niko Aihio ja Tiina Pollari
Pohjolan Matkojen toimitusjohtaja Johanna Lehtonen on esittänyt, että Lestijärven kunnan koulukuljetussopimukseen tehdään 7,7 % indeksikorotus.

Koulukuljetussopimuksessa on mainittu Liikennöintikorvauksen muuttaminen:
Ostajan liikennöitsijälle maksamaa korvausta voidaan muuttaa silloin, kun ajoreittejä on muutettu.
Mikäli alakohtainen lainsäädäntö, viranomaisohjeet tai yleinen kustannustason nousu edellyttävät palvelun sisällössä olennaisia muutoksia, hintaa voidaan tarkistaa sopimuskauden toisen lukuvuoden (lv. 2021-22) ja mahdollisten optiovuosien osalta enintään muutosta vastaavasti. Sopimuksen mukaisen 1. lukuvuoden hinnat ovat kiinteät, poislukien mahdollisten reittimuutosten aiheuttamia hintamuutoksia. Yleisen kustannustason nousun vertailuperusteena käytetään tilastokeskuksen julkaisemaalinja-autoliikenteen tai taksi- ja sairaankuljetusliikenteenkustannusindeksiä kohteen mukaan. Lähtöindeksi on liikenteen alkamiskuukausi ja vertailuindeksi viimeisin kuukausi, mistä indeksi on julkaistu.

Keväällä 2022 käytyjen neuvottelujen perusteella on aiemman sopimuksen perusteella lisätty 10% polttoainekompensaatio.

Esittelijä: Sivistys- ja hyvinvointijohtaja
Esitän sivistyslautakunnalleja edelleen kunnanhallitukselle 7,7% indeksikorotuksen hyväksymistä. Korotus tarkoittaa 15 000 lisämäärärahan tarvetta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Muutettu päätösesitys:
Sivistyslautakunta päättää7,7% indeksikorotuksenkoulukuljetustenliikennöintisopimuksiin(Sakari Similä ja Pohjolan Matka/Antti Kangas Oy)

Sivistyslautakunta:
Hyväksyttiin.