Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 23.3.2023 klo. 19.00-19.07
9§ KUNNANJOHTAJAN VIRAN AUKIJULISTAMINEN

Valmistelija: Susanna Tuikka

Kunnanjohtaja Anne Kurkela on eronnut kunnanjohtajan virasta siten, että viimeinen virassaolopäivä on ollut 29.9.2022.

Kuntalain (410/2011) § 38 mukaisesti kunnanhallituksen alaisena kunnan hallintoa, taloudenhoitoa ja muuta toimintaa johtaa kunnanjohtaja. Valtuusto voi päättää, että kunnanjohtajan sijasta kuntaa johtaa pormestari.

Hallintosäännön 46 § mukaan kunnanvaltuusto päättää kunnanjohtajan valinnasta.

Hallintosäännön 44 § mukaan jos valinnasta päättävä viranomainen on valtuusto, viran julistaa haettavaksi kunnanhallitus.

Viranhaltijalain 6 §:n mukaisesti virkasuhteeseen ottamisen yleisistä perusteista säädetään perustuslaissa. Lisäksi virkasuhteeseen otettavalla on oltava erikseen säädetty tai kunnan päättämä erityinen kelpoisuus, jonka virkaan valittavan tulee täyttää. Lisäksi haussa on mahdollista määrittää muita vaatimuksia ja ominaisuuksia, joita virkaan valittavalta edellytetään ja toivotaan.

Viranhaltijalain 5 §:n mukaisesti kunnanjohtajan virkaan voidaan myös suostumuksensa nojalla ottaa sellainenkin henkilö, joka ei ole hakenut sitä ja jonka kelpoisuudesta on esitetty selvitys.

Kunnanjohtaja johtaa kunnanhallituksen alaisena kunnan hallintoa ja taloutta sekä hallintokuntien, palvelualueiden ja koko kuntakonsernin toimintaa kuntastrategian mukaisesti. Kunnanjohtaja vastaa asioiden valmistelusta kunnanhallituksen käsiteltäväksi ja toimii kunnanhallituksen esittelijänä.

Virkaan valittavalta edellytetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, monipuolista elinkeinoelämän tuntemusta ja perehtyneisyyttä kunnalliseen hallintoon ja prosesseihin.

Eduksi katsotaan vähintään kahden (2) vuoden soveltuva johtamiskokemus, osoitettu kyky johtaa taloutta kustannustehokkaasti, hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot, luova strateginen ajattelu sekä henkilöstöjohtamistaidot.

Kunnanjohtajan palkka määritellään johtajasopimuksen mukaisesti kokonaispalkkana.

Rekrytointia varten on syytä nimetä toimikunta, jolle annetaan oikeus niin harkitessaan käyttää ostopalveluja henkilön valinnassa ja siihen liittyen myös soveltuvuusarviointia. Toimikunta kuvaa ja toteuttaa kunnanjohtajan rekrytointiprosessin ja valitsee rekrytointiprosessissa käytettävät rekrytointikanavat.

Tavoiteaikataulu on, että kunnanvaltuusto valitsee kunnanjohtajan 31.1.2023 mennessä.

Hallintojohtaja

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto julistaa kunnanjohtajan viran haettavaksi esittelytekstin mukaisesti toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen. Hakuilmoitus (liitteenä) julkaistaan kunnan nettisivuilla, kuntatiedotteessa, mol.fi-sivustolla sekä muissa sopivaksi katsottavissa kanavissa.

Kunnanhallitus päättää perustaa rekrytointia varten toimikunnan, johon jäseniksi nimetään valtuustoryhmien puheenjohtajat, kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja sekä henkilöstöpäällikkö. Toimikunnan tehtävät ja toimivalta on kuvattu esittelytekstissä.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

-------------------------
Valtuusto
Hyväksyttiin.

Osmo Haasiomäki saapui kokoukseen klo. 17.03.
-------------------------
Hakuaika päättyi 7.11.2022. Määräaikaan mennessä virkaan tuli 8 hakemusta. Rekrytointia varten perustettu toimikunta kokoontui 8.11.2022 ja kävi hakemukset läpi.Yksikään hakijoista ei täytä kaikkia hakuehtoja.

Hallintojohtaja
Kunnanhallitus päättää jatkaa kunnanjohtajan hakua 15.12.2022 klo. 15.00 saakka. Hakukriteerit pidetään ennallaan. Aikaisemmassa haussa 14.10.2022 - 7.11.2022 jätetyt hakemukset otetaan viran täytössä huomioon. Hakuilmoitus julkaistaan te-palveluiden sivustolla, kunnan nettisivuilla ja somekanavissa sekä muissa soveltuvissa kanavissa, mahdollisesti Kuntalehdessä sekä printtilehdessä että verkkolehdessä.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

vt. kunnanjohtaja ilmoitti esteellisyytensä ja poistui asian käsittelyn ajaksi. Peruste Hallintolaki 28 § mom. 7. (intressijääviys)

-------------------------
Ensimmäisellä hakukierroksella 7.11.2022 klo. 15.00 mennessä kunnanjohtajan virkaan hakivat seuraavat henkilöt:
Hell Sami, Honkanen Hannu-Pekka (rakennustarkastaja AMK),Kinnunen Kirsi (Energiatekniikan insinööri AMK),Levänen Ville, Marks Peter (Tradenomi YAMK), Markus jj,Porkola Veijo (MBA-tradenomi YAMK) jaRoivanen Teemu (Agrologi AMK).

Toisella hakukierroksella 15.12.2022 klo. 15.00 mennessä kunnanjohtajan virkaan hakivat seuraavat henkilöt:
Haalisto Ilpo (KM), Isokääntä Tiina (sosiaali- ja tervysala YAMK), Kääriäinen Anna-Maija (TM), Rautio Päivi (YM) ja Vähäsarja Tuomo (Insinööri YAMK).

Rekrytointia varten perustettu toimikunta kokoontui 16.12.2022 ja kävi läpi hakemukset ja hakijayhteenvedot.

Vt. kunnanjohtaja
Kunnanhallitus
Vt. kunnanjohtajan muutettu päätösesitys
Kunnanhallitus päättää jatkaa viranhakua tiistaihin 31.1.2023 klo. 15.00 saakka. Aikaisemmat hakemukset otetaan huomioon virkaa täytettäessä.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin yksimielisesti.

-------------------------
Määräaikaan 31.1.2023 mennessä saapui kolme uutta hakemusta ja hakuajan päätyttyä yksi hakija on jättänyt suostumuksensa. Uusia hakijoita ovat Kotanen Janna (sähkömestari), Tainio Karoliina (VTM) ja Murtonen Anne (HTM, YTM).
Virkaan on tällä hetkeelä yhteensä 17 hakijaa.
Rekrytointia varten perustettu toimikunta kokoontui 6.2.2023 ja kävi läpi hakemukset ja hakijayhteenvedot.

Vt. kunnanjohtaja
Kunnanhallitus Hakemusasiakirjat liitteineen on nähtävänä kokouksessa.

Kunnanhallitus
Kunnanhallitus päättää rekrytointitoimikunnan valmistelun perusteella seuraavaa:
  1. valitseehaastateltavaksi seuraavat hakijat:Tuomo Vähäsarja, Päivi Rautio, Anna-Maija Kääriäinen, Anne Murtonen ja Karoliina Tainio
  2. päättäähaastattelupäiviksi ma 20.2.2023 ja ke 22.2.2023. Haastattelut toimitetaan ensisijaisesti paikanpäällä.
  3. Haastatteluryhmänä toimiivaltuuston ja hallituksen puheenjohtajistot sekä puolueiden puheenjohtajat sekä vt. kunnanjohtaja Markku Vehkaoja ja hallintojohtaja Susanna Tuikka
  4. Mahdollisesta soveltuvuusarvioinninkäytöstä päätetään haastattelujen jälkeen.

Jorma Koski-Vähälä poistui kokouksesta klo. 12.34. Kokouksen puheenjohtajaksi loppukokouksen ajaksi valittiin Susanna Kuorikoski.

-------------------------
Haastattelutyöryhmä haastatteli Päivi Raution, Karoliina Tainion ja Anne Murtosen 22.2.2023.
Tuomo Vähäsarja ilmoitti, että ei ole enää käytettävissä kunnanjohtajan tehtävään ja Anna-Maija Kääriäinen veti hakemuksensa pois ennen haastatteluja.

Vt. kunnanjohtaja
Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että valtuusto valitsee kunnanjohtajaksi yhteiskuntatieteiden maisteri Päivi Raution. Valintaesitys perustuu haastattelutyöryhmän tekemään kokonaisarviointiin ja suoritettuun ansiovertailuun.
Virkaan valitun henkilön on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksytty lääkärintodistus terveydentilastaan. Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Kunnanjohtajan kanssa tehdään kuntalain mukainen johtajasopimus, jonka laatimisesta vastaa kunnanhallituksen puheenjohtaja.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.
-------------------------
Valtuusto
Hyväksyttiin.

Liitteet
Hakuilmoitus