Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 27.4.2023 klo. 19.00-19.40
12§ URHEILUKENTTÄ
Valmistelija: Tekninen johtaja

Lestijärven kunta jätti heinäkuulla 2020 ELY-keskukselle uuden, kustannustehokkaamman avustushakemuksen liikuntakeskuksen rakentamiseksi. Avustusta haettiin 70%, jolloin kunnan osuudeksi olisi jäänyt 30%.

ELY-keskus on käsitellyt Lestijärven kunnan avustushakemuksen ELY-keskuksen hankeryhmässä ja hanke on valittu rahoitettavaksi sillä edellytyksellä, ettäLestijärven kunta osallistuu hankkeen rahoitukseen hakemuksesta poiketen 50 %:n osuudella eli yhteensä 221.768 eurolla.

Tuen osuus onsama kuin Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittamassa Pihtiputaan kunnan hallinnoimassa Hyvinvointipalveluiden toimintaympäristön kehittäminen-hankkeessa, jossa toteutettiin vastaavia investointeja. Pohjanmaan ELY-keskuksen maaseudun kehittämisohjelman käytettävissä oleva myöntökiintiö on rajallinen, joten myönnettävä tuki voi olla maksimissaan 50 % hankkeen kustannuksista. ELY-keskuksen rahoitus osuus on enintään 221.768 € ja Lestijärven kunnan rahoitusosuus on yhtä suuri eli 221.768 €

Hankkeelle on haettu ja saatu toinen jatkoaika, joka päättyy 30.9.2023. Koulukeskus alueelle suunniteltua urheilukenttää ei pystytä toteuttamaan kyseiseen aikatauluun mennessä. Alueella on keskeneräisiä luvitusasioita, joista ei tulla saamaan päätöksiä riittävän ajoissa. Ely.n kanssa on neuvoteltu, että olisi mahdollista peruskorjata vanha urheilukenttä. Peruskorjattaisiin vanha kenttä ja rakennettaisiin uudet suorituspaikat. Tämä olisi aikataulullisesti mahdollista ja saataisiin hanke päätökseen.



Tekninen johtaja

Peruskorjataan vanha kenttä.
Koulualueelle tehdään pienempi pallokenttä palvelemaan koulun ja päiväkodin liikunta / leikki mahdollisuuksia. Jatkossa koulukeskuksen alueelle voidaan rakentaa muuta liikunta palvelua.

Tekninen lautakunta
Hyväksytään esitettäväksi hallitukselle ja edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi.
Vt. kunnanjohtaja

Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto päättää hyväksyä vanhan urheilukentän peruskorjauksen toteutettavaksi 30.9.2023 mennessäosana näin muutettavaaliikuntakeskusrakentamisen hankesuunnitelmaa.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin. ------------------------- Valtuusto
Hyväksyttiin.