Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 17.5.2023 klo 16:00-16.57
55§ Edustajan nimeäminen Keski-Pohjanmaan energiamurroksen edistämisen suunnitelman ohjausryhmään
Kansallisessa ilmasto- ja energiastrategiassa linjataan toimia, jolla Suomi täyttää EU:n vuoden 2030 ilmastovelvoitteet ja saavuttaa ilmastolain mukaiset tavoitteet kasvihuonekaasujen vähentämiseksi 60 prosentilla vuoteen 2030 ja vuotta 2035 koskevan hiilineutraalisuustavoitteen. Strategian keskiössä on vihreä siirtymä ja keväällä 2022 ajankohtaistunut irtautuminen venäläisestä fosiilisesta energiasta. Strategiaan sisältyy kansallinen vetystrategia, jolla edistetään vetytaloutta ja sähköpolttoaineita.

Keski-Pohjanmaan tavoitteena on toimeenpanna siirtymä fossiilisten polttoaineiden käytöstä uusiutuvien energialähteiden käyttöön, edistää vahvasti energiamurroksen toimeenpanoa maakunnassa sekä hyödyntää maksimaalisesti vihreää siirtymää niin talouden kuin työllisyydenkin hoidossa.

Keski-Pohjanmaan liitto valmistelee maakunnallista energiamurroksen edistämisen suunnitelmaa. Suunnitelma laaditaan Keski-Pohjanmaan liiton johdolla yhteistyössä kuntien ja sidosryhmien kanssa . Suunnitelman laatimisen tueksi perustetaan ohjausryhmä. Ohjausryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran 6.6.2023 klo 9.00.

Keski-Pohjanmaan liitto pyytää kuntaa nimeämään edustajan ohjausryhmään 19.5.2023 mennessä.

Esittelijänä Kunnanjohtaja Päivi Rautio
Päätösehdotus Esitys Lestijärven kunnan edustajaksi Keski-Pohjanmaan energiamurroksen
edistämisen suunniteleman ohjausryhmään annettaan kokouksessa.

Päätös Kunnanhallitus valitsi kunnan edustajaksi Juha Timo.