Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 17.5.2023 klo 16:00-16.57
56§ Lausunto selvityksen käynnistämisestä Korpelan Voima kuntayhtymän organisaatiomuodon muuttamisesta
Korpelan Voima Oy on muutettu kuntaliitoksi 31.1.1954 ja sen ensimmäinen perussääntö on vahvistettu Vaasan lääninhallituksessa 31.1.1954. Kunnallislain muutoksen yhteydessä vuonna 1993 kuntaliitot muuttuivat kuntayhtymiksi ja samassa yhteydessä Korpelan Voiman kuntayhtymän perussopimusta muutettiin niin, että kuntayhtymän ylimpänä päättävänä elimenä toimii yhtymäkokous. Kullakin jäenkunnalla oli kolme edustajaa sekä varaedustajaa, joiden toimikautena on vaalikausi.

Vuonna 2021 perussopimusta muutettiin niin, että kuntayhtymässä ylintä päätösvaltaa käyttää yhymäkokouksen sijasta yhtymävaltuusto, jossa kullakin jäsenkunnalla on kolme edustajaa sekä varaedustajaa. Toimikautena on kuntavaalikausi.

Perussopimuksen 5 §:n mukaan yhtymävaltuustossa äänivalta jakautuu kuntien merkitsemien osuuksien mukaisessa suhteessa. Lesitjärven merkitsemien osuuksien määrä on 700 (4,39%).

Kannuksen kaupunginhallitus sopi 7.3.2023, että Korpelan Voiman omistajakuntien kuntajohto kutsutaan mahdollisimman pian koolle keskustelmaan kuntayhtymän hallintomallista. Keskustelutilaisuus järjestettiin 16.3.2023 ja tuolloin sovittiin, että Kannuksen kaupunki suurimpana omistajakuntana on asiassa aloitteellinen ja pyytää muilta osakaskunnilta lausunnon selvityksen käynnistämisen tarpeellisuudesta.

Kannuksen kaupunginhallitus päätti pyytää Korpelan Voiman omistajakunnilta lausuntoa siitä, onko tarpeen käynnistää selvitys Korpelan Voima kuntayhtymän hallintomallin/organisaatiomuodon muuttamiseksi sekä antamaan tarpeelliseksi katsomansa evästykset 22.5.2023 mennessä.

Lausuntopyyntö (pöytäkirja ote) esityslistan liitteenä.

Esittelijä Kunnanjohtaja Päivi Rautio

Päätösehdotus Kunnanhallitus suhtautuu myönteisesti selvitystyön käynnistämiseen.

Päätös