Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 29.5.2023 klo 19.00 - 22.23
44§ PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN MUUTOS
Valmistelija: Niko Aihio
Opetushallitus on laatinut kriteerit perusopetuksen 6. vuosiluokan lukuvuosiarvioinnin tueksi kaikissa oppiaineissa. Uusilla lukuvuosiarviointikriteereillä pyritään yhdenmukaistamaan ja helpottamaan opettajien työtä. Kriteereillä voidaan avata myös oppilaille ja huoltajille oppilaan osaamisen tasoa suhteessa vuosiluokan tavoitteisiin.

Antaessaan oppiaineen sanallista arviota tai arvosanaa, opettaja arvioi oppilaiden oppimista ja osaamista suhteessa paikallisesssa opetussuunnitelmassa vuosiluokittain3–6 kohdennettuihin oppiaineen opetuksen tavoitteisiin.Oppilaan lukuvuosiarviointi 6. luokalla perustuu paikallisessa opetussuunnitelmassa kyseiselle vuosiluokalle kohdennettuihin oppiaineen opetuksen tavoitteisiin.

Uudet 6. vuosiluokan lukuvuosiarvioinnin kriteerit kuvaavat osaamisen tasoa arvosanoille 5, 7, 8 tai 9. Oppiaineiden opetuksen tavoitteista vuosiluokilla 3–6 on päätetty perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa, joiden mukaisesti paikalliset opetussuunnitelmat on laadittu. Oppiaineiden opetuksen tavoitteisiin ei ole tässä kriteerityössä tehty muutoksia. Opetuksen tavoitteista on johdettu oppilaan oppimisen tavoitteet tukemaan arviointityötä.

Opetuksen järjestäjä ei voi jättää noudattamatta tätä määräystä tai poiketa siitä.

Arviointikriteeristö otetaan käyttöön 1.8.2023 ja niitä sovelletaan ensimmäisen kerran lukuvuosiarvioinnissa keväällä 2024.

Esittelijä: Sivistys- ja hyvinvointijohtaja
Sivistyslautakunta hyväksyy opetushallituksen 6.vuosiluokanarviointikriteerit ja vahvistaa ne osaksi Lestijärven paikallista opetussuunnitelmaan.

Sivistyslautakunta:
Hyväksyttiin.