Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 29.5.2023 klo 19.00 - 22.23
45§ ERITYISOPETTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN
Valmistelija: Niko Aihio
Erityisopettajan virka on avoimessa haussa ajalla 2.-21.5.2023 TE-toimiston työvoimatori palvelussa, kun sivistyslautakunnan päätöksessä (§35/2023) valittu ei vastaanottanut virkaa.

Lukuvuonna 2022-2023 erityisopettajan virka on ollu täytettynä määräaikaisella osa-aikaisella viransijaisella. Virkaan haettiin ensijaisesti pätevää erityisopettajaa, jolla olisi alan työkokemusta.

Hakuilmoitus liitteenä.

Haku aikana virkaan tuli kaksi hakemusta. Erityisopettaja Katariina Luomala Kannus ja luokanopettaja Tamara Kinnunen (KM) Kinnula.

Koska vain toisella hakijoista on viran edellyttämä pätevyys. Haastattelu järjestettiin maanantaina 29.5.2023 Teams -yhteyden kautta. Haastatteluun osallistui sivistys- ja hyvinvointijohtaja Niko Aihio, sivistyslautakunnan puheenjohtaja Sirpa Parkkila ja vararehtori Paula Jokela.


Esittelijä: Sivistys- ja hyvinvointijohtaja

Sivistys- ja hyvinvointijohtaja esittää, että sivistyslautakunta valitsee Lestin koulu erityisopettajan virkaan Katariina Luomalan Kannuksesta.

Jouni Haaponiemi esitti, ettei Katariina Luomalaa valita Lestin koulun laaja-alaisen erityisopettajan virkaan. Ehdotusta kannatettiin.

Sivistyslautakunta:
Sivistyslautakunta päättää äänestää asiasta. Koska kyseessä on henkilövaali, esityksen äänestys suoritetaan suljettuna lippuäänestyksenä. Sivistys- ja hyvinvointijohtajan pohjaesitys on JAA, Jouni Haaponiemen esitys on EI.

Ääntenlaskijat:
Sivistys- ja hyvinvointijohtajan pohjaesitys: nolla (0) ääntä
Jouni Haaponiemen vastaesitys: kuusi (6) ääntä

Sivistyslautakunta hylkää sivistys- ja hyvinvointijohtajan pohjaesityksen.

Sivistyslautakunta jättää viran toistaiseksi täyttämättä. Perusteluna virkaan ei ole löytynyt soveltuvaa hakijaa (laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 11.4.2003/304 4§ mom.2).

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta valittamalla, koska asia koskee valmistelua (muutoksenhakukielto).