Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 29.5.2023 klo 19.00 - 22.23
47§ MUUT ASIAT
1. Lestijärven latujen kunnossapito talvella 2023-2024.
Sivistyslautakunta keskusteli latujen järjestämisestä. Lautakunta piti hyvänä ajatuksena liikunta-alueiden hoidon hallinnoimisesta teknisen toimen alaisuudesta. Liikunta-alueiden hoidon siirtäminen teknisentoimen alaisuuteen otetaan huomioon vuoden 2024 taloussuunnittelussa. Sivistyslautakunta ei vastusta kunnan omistuksessa olevien koneiden ja laitteiden käyttöä latujen hoidossa.

2. Koulun järjestyssääntöjen muutos: Kännykän käyttö oppituntien aikana.
Sivistyslautakunnassa keskusteltiin kännyköiden käytön kieltämisestä oppituntien aikana koulun järjestyssääntöjen nojalla. Lautakunta toivoo koulun järjestyssääntöjen päivittämistä. Säännöissä linjattaisiin kännyköiden käyttökielto oppituntien aikana.

3. Liikuntasalin käyttövuoroista kysyttiin lukuvuodelle 2023-2024.
Ajantasaiset varausvuorot löytyvät koulutoimistosta ja liikuntasalin pääovesta. Ohjeet kiinteiden vuorojen hakemisesta on julkaistu kunnan verkkosivuilla. Kiinteitä vuoroja haetaan lukuvuosittain opintotoimiston toimitettavalla hakemuksella. Tilavuokrista on sivistyslautakunta (23.8.2021 §57) päättänyt, että liikuntasalista perittävät kiinteät lukukausimaksut ovat syksy 50€ ja kevät 50€. Perheille varattavat perhevuorot ovat saman hintaisia.

4. Vuorotteluvapaan sijaisuuden täyttämisestä keskusteltiin.
Lautakunta tiedusteli viranhaltijalta, miten vuorotteluvapaan viran sijaisuus on tarkoitus täyttää. Viranhaltija kertoi, sijaisen rektointiin liittyvistä haasteista. Päätös sijaisen valinnasta venyy todennäköisesti kesäkuun puolelle.