Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 29.6.2023 klo. 17.00-17.06
25§ Sivistys-ja hyvinvointijohtajan viran avoimeksi julistaminen
Lestijärven sivistys- ja hyvinvointijohtajan virka tulee julistaa avoimeksi. Nyt virkaa tekevä sivistys- ja hyvinvointijohtaja on virkavapaalla ajalla 1.7.2023- 30.11.2023. Hänet on valittu toisen työantajan palvelukseen jossa koeaika päättyy 30.11.2023. Tuolloin sivistys-ja hyvinvointijohtajan tulee ilmoittaa palaako hän virkaansa vai irtisanoutuu.

Virka täytetään aluksi sijaisuutena 30.11.2023 saakka, edellytyksenä ettei nykyinen viranhaltija palaa hoitamaan virkaansa. Muussa tapauksessa virkasuhde jatkuu 1.12.2023 alkaen toistaiseksi voimassa olevana.

Lestijärven kunnan hallintosäännön 46 §:n mukaan valtuusto päättää sivistys- ja hyvinvointijohtajan valinnasta. 44 §:n mukaan viran julistaa haettavaksi valinnasta päättävä viranomainen. Kun valinnasta päättävä viranomainen on valtuusto, viran julistaa kuitenkin haettavaksi kunnanhallitus.

Päätösehdotus Kunnanhallitus päättää julistaa Lestijärven kunnan sivistys- ja
hyvinvointijohtajan viran avoimeksi ehdollisena edellä
mainituin perusteluin.

Päätös Hyväksyttiin.
-------------------------
Sivistys- ja hyvinvointijohtajan viran hakuaika päättyi 6.6.2023 klo. 15.00. Määräaikaan mennessä virkaan tuli kaksi hakemusta. Virkaa hakivat FM Auvo Huotari ja KM Marko Kallio. Molemmat hakijat täyttävät viran kelpoisuusehdot.

Esittelijä: Kunnanjohtaja Päivi Rautio

Päätösesitys:
Kunnanhallitus käy läpi saapuneet hakemukset ja niiden perusteella laaditun hakijayhteenvedon.
Kunnanhallitus päättää sivistys- ja hyvinvointijohtajan viran täyttämisen jatkotoimenpiteistä.

Päätös:
Kunnanhallitus Liite:
72a: Hakijayhteenveto (ei julkinen)
-------------------------
Haastattelutyöryhmä haastatteli hakijat maanantaina 19.6.2023. Yhteenveto haastatteluista esitellään kokouksessa.

Esittelijä: Kunnanjohtaja Päivi Rautio

Päätösehdotus:
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että ehdollisena olevaan sivistys- ja hyvinvointijohtajan virkaan valitaan Marko Kallio. Jos Kallio ei ota paikkaa vastaan, virka laitetaan uudelleen hakuun. Ensimmäisellä hakukierroksella virkaa hakeneet huomioidaan virkaa täytettäessä.

Päätös:
Hyväksyttiin.

Liitteet:
86a Ansiovertailu ja haastattelumuistio hakijoista (salassa pidettävä, perusteLaki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999 § 24 mom. 29)
-------------------------
Päätösehdotus:
Valtuusto valitsee ehdollisena avoinna olevaan sivistys- ja hyvinvointijohtajan virkaan Marko Kallion.
Jos Kallio ei ota paikkaa vastaan, virka laitetaan uudelleen hakuun. Ensimmäisellä hakukierroksella virkaa hakeneet huomioidaan virkaa täytettäessä.

Päätös:
Hyväksyttiin.