Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 4.9.2023 klo 19.00
67§ Esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen järjestäminen
Valmistelija: Varhaiskasvatuksen johtaja Maria Tofferi

Päiväkodissa ja ryhmäperhepäiväkodissa järjestetään täydentävää varhaiskasvatusta. Aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään yhteistyössä koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan kanssa. Toiminta-aika on koulun arkipäivisin klo 7.00 –8.30 ja 12.40 –16.00 tarpeen mukaan. Esioppilaille on tarjotaan myös ilta- ja vuorohoidon palvelut tarpeen mukaan. Täydentävästä varhaiskasvatuksesta tehdään hoitosopimus ja maksupäätös (laki varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista 29.12.2022/1365)

Täydentävän varhaiskasvatuksen palveluvaihtoehdot ovat:

Esiopetus 4 h/pv(maksuton) + päivähoito enintään 5 h/pv ja esiopetus 4 h/pv(maksuton) + päivähoito yli 5 h/pv. Hinnat määräytyvät varhaiskasvatuksesta määriteltyjen perusteiden mukaisesti perhekoon ja tulojen mukaan. Erillistä aamu- ja iltapäivätoiminnan kerhomaksua ei kouluarkipäivisin ole.

Loma-ajat

Loma-aikoina (syys-, joulu- ja hiihtolomat) toimintaa järjestetään toiminnan tarpeen ilmoittaneille esiopetusikäisille. Tarve kysytään kirjallisesti ennen jokaista lomaa. Esioppilaille on tarjotaan myös ilta- ja vuorohoidon palvelut tarpeen mukaan.

Loma-aikojen toiminnasta peritään maksu toimintapäivistä normaalin esiopetusta täydentävän varhaiskasvatusmaksun lisäksi. Loma-ajan toiminnassa esioppilaille tarjotaan aamu- ja välipalan lisäksi lounas. Maksu peritään kaikilta varatuilta päiviltä riippumatta siitä, osallistuuko lapsi loma-ajantoimintaan. Loma-ajan toiminnan maksusta saa vapautuksen vain, mikäli sairauspoissaolosta esitetään lääkärin/ terveydenhoitajan todistus. Koulun loma-aikojen toimintamaksuihin on mahdollisuus hakea maksuvapautusta tai hinnan alennusta perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Hakemus tehdään vapaamuotoisesti ja kirjallisesti sekä toimitetaan päiväkodin johtajalle.

Kesällä tarvittaessa huoltajilla on mahdollisuus hakea lapselle varhaiskasvatuspaikka koulujen alkuun saakka. Täydentävästä varhaiskasvatuksesta tehdään hoitosopimus ja maksupäätös.

Esioppilaiden hoito koulun loma-aikoina:
125 eur/kk, yli 5 osallistumispäivää /kk, yli 5 h/pv
110 eur/kk, yli 5 osallistumispäivää /kk, alle 5 h/pv
70 eur/kk, käyntikertoja 1-5 /kk, yli 5 h/pv
60 eur/kk, käyntikertoja 1-5 /kk, alle 5 h/pv

Koulun loma-aikojen toimintamaksuihin on mahdollisuus hakea maksuvapautusta tai hinnan alennusta perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Hakemus tehdään vapaamuotoisesti ja kirjallisesti sekä toimitetaan päiväkodin johtajalle.


Esittelijä: vt. sivistys- ja hyvinvointijohtaja Lassi Mäkelä

Päätösehdotus:

Hyväksytään esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen järjestäminen valmistelun mukaisesti.


Päätös:
Hyväksyttiin.