Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Torstai 7.9.2023 klo. 17.00
109§ Nimeämispyyntö: Alueellinen oppilashuollon työryhmä
Valmistelija: Hallintojohtaja Susanna Tuikka

Hyvinvointialueen on yhdessä alueensa kuntien kanssa muodostettava alueellinen opiskeluhuollon yhteistyöryhmä (yhteistyöryhmä). Jos hyvinvointialueen alueella on kunnan lisäksi muita koulutuksen järjestäjiä, heidän tulee olla edustettuina yhteistyöryhmässä. Yhteistyöryhmässä tulee lisäksi olla alaikäisten vanhempien tai huoltajien sekä opiskelijoiden edustajia, opiskeluhuollon työntekijöiden edustajia sekä tarvittaessa muita yhteistyötahoja.

Yhteistyöryhmä toimii hyvinvointialueen ja sen alueella toimivien koulutuksen järjestäjien yhteistyöelimenä. Sen tehtävänä on:

1) valmistella alueellinen opiskeluhuoltosuunnitelma hyvinvointialueen aluevaltuustolle;

2) seurata alueellisen opiskeluhuoltosuunnitelman toteutumista sekä lisäksi opiskeluhuoltopalvelujen, koulutuksen järjestäjien, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen sekä muiden tarvittavien palvelujen yhteistyön toteutumista;

3) käsitellä hyvinvointialueen ja sen alueella toimivien koulutuksen järjestäjien välisiä opiskeluhuollon yhteistyökysymyksiä;

4) huolehtia muista kuin 1-3 kohdassa tarkoitetuista sille erikseen annettavista tehtävistä.

Kaksikielisen hyvinvointialueen alueellisessa opiskeluhuollon yhteistyöryhmässä on oltava kummankin kansalliskielen edustus. Hyvinvointialueella, johon kuuluu saamelaisten kotiseutualueeseen kuuluvia kuntia, on alueellisessa yhteistyöryhmässä oltava saamenkielisten edustus.

Yhteistyöryhmän edustajat tulee nimetä 22.5.2023 mennessä. Yhteistyöryhmän ensimmäisen kokouksen kutsuu koolle Soiten edustaja. Ensimmäisessä kokouksessa ryhmälle valitaan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä sihteeri.

Alueneuvottelukunta on päättänyt, että alueelliseen opiskeluhuollon yhteistyöryhmään kunnat nimeävät edustajansa sivistystoimesta muutoin 1/kunta, paitsi Kokkolan kaupunki nimeää 2 edustajaa, jotka edustavat eri kansalliskieliryhmiä. Keski-Pohjanmaan koulutuskuntayhtymä nimeää yhden edustajan, alueellinen nuorisovaltuusto nimeää yhden edustajan ja Soite nimeää ryhmään kaksi opiskeluhuollon edustajaa. Edustajat nimetään yhteistyöryhmään kahden vuoden toimintakaudeksi (lukuvuosi).

Alaikäisten vanhempien/huoltajien edustus sovittiin valittavaksi seuraavasti lukuvuosittain;

Esittelijä: Kunnanjohtaja Päivi Rautio

Päätösehdotus:

Kunnanhallitus nimeää alueellisen opiskelijahuollon työryhmään Lestijärven kunnan edustajan sivistystoimesta ja yhden (1) alaikäisten vanhempien/ huoltajien edustajan. Edustajien toimikausi on syyslukukausi 2023-kevätlukukausi 2025.

Päätös:
Lestijärven kunnan edustajaksi alueellisen opiskelijahuollon työryhmään nimettiin sivistystoimesta sivistys- ja hyvinvointijohtajaja alaikäisten vanhempien/huoltajien edustajaksi Susanna Uusitalo.