Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 11.10.2023 klo. 9.00
129§ PITKÄNIEMEN LEIRINTÄALUEEN VUOKRASOPIMUKSEN UUSIMINEN

SFC-Härmänseutu ry:ltä on lähestytty kuntaa kolmeen otteeseen vuoden 2021 aikana Pitkäniemen alueen maanvuokran hintaan liittyen.

Nykyinen vuokrasopimus on voimassa vuoteen 2026 asti. Vuokrasopimus on allekirjoitettu 22.12.2006. Alueen vuokra on 3000 euroa / vuosi + indeksikorotus. Perusindeksi on 1626 ja syksyllä 2021 laskutettu vuokra oli 3726,94 €, joka laskutetaan kahdessa erässä.

Viimeksi vuokrasopimusasiaa on käsitelty 22.10.2019 § 145 Maanvuokrasopimuksen jatkaminen, SFC-Härmänseutu -pykälässä, kun yhdistyksen hallitus oli päättänyt hakea vuokrasopimuksen pidentämistä. Tuolloin kunnanhallitus päätti palauttaa asian valmisteltavaksi vuokratasoneuvotteluja varten. Vuokrasopimusta ei siis tällöin allekirjoitettu ja vuokratasoneuvotteluita ei ole käyty loppuun.

SFC-Härmänseutu ry:n hallitus pyytää Lestijärven kunnalta kohtuullisempaa vuokratarjousta sekä ottamaan huomioon 10.7.2021 päivätyn selvityksen yhdistyksen antamista perusteluista. Lisäksi pyydetään käsittelemään asia ensi tilassa.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus päättää, että vuokrasopimusneuvottelujaSFC-Härmänseutu ry:n kanssa ei jatketa, koska vuokrahinnasta ei päästä yksimielisyyteen. Nykyinen vuokrasopimus on voimassa vuoteen 2026 saakka. Vuokraon vuokrasopimuksessasovitun mukainen. Lisäksi päätetään käynnistää suunnitettelutyö alueen jatkokäytölle ja kehittämiselle.

Kunnanhallitus

Hyväksyttiin.

------------------------- SFC-Härmänseutu ry:ltäon oltu kuntaan yhteydessä mahdollisen vuokrasopimuksen jatkoon ja alueen kehittämiseen liittyen.
Yhdistyksen hallitus on vaihtunut ja uudet toimijat haluavat avata keskustelun uudelleen. Yhdistys voi hakea varoja alueen kehittämiseen ja rakennusten uusimiseen pääliitolta ,mutta se edellyttää vähintään 10 vuoden vuokrasopimusta.

Vuonna 2021 Lestijärven kunnanhallituksen tekemässä päätöksessä on päätetty käynnistää suunnittelutyö alueen jatkokäytölle ja kehittämiselle. Suunnittelutyö ei ole käynnistynyt. Tämän hetkisen kunnan taloustilanne ja resurssivaje huomioon ottaen sen käynnistäminen ei ole vielä hetkeen ajankohtainen.

Kuntaan saapunut kirje liitteenä.

Esittelijä: Kunnanjohtaja Päivi Rautio

Päätösehdotus: SFC-Härmanseutu ry:n vuokrasopimusta jatketaan vuoteen 2034 saakka. Vuokran määrä 3726,94 €. Vuokra tarkistetaan vuosittain ja vuokra sidotaan elokuun 2023 elinkustannusindeksiin pisteluku 2295. Alueen vuorasopimuksen jatkaminen edellyttää alueen kehittämistä kirjeessä esitetyllä tavalla. Kunta ei varaa taloudellista tukea alueen kehittämiseen.

Päätös:
Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyä lisäselvittelyä varten.



Liitteet: 129a Kirje kunnanhallitukselle