Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 15.11.2023 klo. 9.00
162§ Oikaisuvaatimus

Valmistelija: Hallintojohtaja Susanna Tuikka

Jouko Teräs on toimittanut kuntaan 13.10.2023 päivätyn oikaisuvaatimuksen, jossa vaaditaan kunnanjohtaja Päivi Raution 2.10.2023 tekemän viranhaltijapäätöksen 16/2023 kumoamista.

Oikaisuvaatimuksen tekijä ilmoittaa olevansa kunnan jäsen kuolinpesän maanomistuksen kautta.

Jos kunnassa olevan kiinteistön omistaa ja sitä hallitsee vainajan kuolinpesä, tuolloin jakamattoman kuolinpesän osakas ei omista osuutta ko. kuolinpesän kiinteistöstä, vaan on kuolinpesän osakas. Kuolinpesänosakkaat käyttävät lähtökohtaisesti yhdessä kuolinpesän puolesta puhevaltaa (perintökaari 18:2), ellei kuolinpesälle ole määrätty kuolinpesän selvittäjää.

Jos kuolinpesä omistaa kiinteistön kunnassa, kuolinpesällä on kunnan jäsenenä muutoksenhakuoikeus kunnan päätöksiin. Kuolinpesän yksittäisellä osakkaalla ei kuolinpesän kiinteistön omistuksen perusteella synny kunnan jäsenyyttä eikä hänellä tällä perusteella ole kunnan jäsenyyteen perustuvaa muutoksenhakuoikeutta kunnan päätöksiin.

Esittelijä: Hallintojohtaja Susanna Tuikka

Päätösehdotus:

Kunnanhallitus jättää oikaisuvaatimuksen tutkimatta. Oikaisuvaatimuksen tekijä ei ole kunnan jäsen eikä hänellä näin ollen ole oikeutta muutoksenhakuun kunnan tekemissä päätöksissä.

Päätös:
Hyväksyttiin.


Liitteet:
Liite a Oikaisuvaatimus



Liitteet
Oikaisuvaatimus