Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 15.11.2023 klo. 9.00
164§ Kunnanjohtajan sijaisuus

Valmistelija: Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jorma Koski-Vähälä

Kunnanjohtaja Päivi Rautio on estynyt toistaiseksi hoitamasta virkatehtäviään.

Lestijärven kunnan hallintosäännön § 16 mukaan kunnanjohtajan sijaisena kunnanjohtajan ollessa poissa tai esteellinen, toimii hallintojohtaja. Hallintojohtaja on toiminut kunnanjohtajan sijaisena 30.10.2023 alkaen.

KVTES II luku § 10 mom. 1 mukaan jos viranhaltijan tehtävien vaativuus olennaisesti muuttuu vähintään kahden viikon ajaksi toiseen virkaan tai tehtävään siirtymisen tai tehtävien uudelleen järjestelyn vuoksi, tehtäväkohtaista palkkaa tarkistetaan, jos se ei vastaa muuttuneita tehtäviä. Tehtäväkohtaisen palkan tarkistamisajankohta on tehtävien muutosajankohdasta lukien, jos uusi tehtäväkohtainen palkka on korkeampi.

Kunnanjohtaja virka eroaa muista kunnan viroista siinä, että kunnanjohtajalla on kokonaistyöaika ja kunnanjohtajan palkkaus perustuu kokonaispalkkaan, mikä on sovittu johtajasopimuksessa. Kunnanjohtajan kokonaispalkka on tällä hetkellä 7035,34 €.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jorma Koski-Vähälän selostuksen pohjalta

Päätösehdotus:

Kunnanhallitus

  1. toteaa, että kunnanjohtajan sijaisena toimii hallintojohtaja Susanna Tuikka
  2. päättää kunnanjohtajan sijaistamisen johdosta hallintojohtaja Susanna Tuikalle maksettavasta korvauksesta siltä ajalta, kun hän tätä virkaa hoitaa

Päätös
1. hallintojohtaja Susanna Tuikka sijaistaa kunnanjohtajaa tämän sairausloman ajan. Sijaistaa myös kunnanjohtajalle kuuluvat luottamustoimet.

2. Tehtävän hoidosta maksettava palkka on kunnanjohtajan kokonaispalkka

Susanna Tuikka ilmoitti esteellisyytensä (intressijäävi) ja poistui asian käsittelyn ajaksi. Peruste hallintolaki 28 § mom. 5
Sihteerinä tämän pykälän ajan toimi Seija Ring.