Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 15.11.2023 klo. 9.00
166§ Lausuntopyyntö: Keski-Pohjanmaan energiamurroksen edistäminen

Valmistelija: Hallintojohtaja Susanna Tuikka

Keski-Pohjanmaan liitto on laatinut yhteistyössä kuntien ja sidosryhmien kanssa Keski-Pohjanmaan energiamurroksen edistämisen suunnitelman. Suunnitelman tavoitteena on toimeenpanna puhdasta energiasiirtymää eli siirtymää fossiilisten polttoaineiden käytöstä uusiutuvien energialähteiden käyttöön.

Keski-Pohjanmaan energiamurroksen edistämisen suunnitelma toteuttaa kansallisia ilmasto- ja energiastrategian sekä Keski-Pohjanmaan maakuntaohjelman ja ilmastotiekartan tavoitteita. Keski-Pohjanmaan tavoitteena on kehittää energiajärjestelmää vastaamaan nykypäivän ja tulevaisuuden haasteisiin sekä nousta edelläkävijäksi puhtaan energian tuottajana.

Suunnitelma on tarkoitus viedä maakuntahallituksen käsittelyyn 11.12.2023.

Keski-Pohjanmaan liitto pyytää lausuntoa Keksi-Pohjanmaan energiamurroksen edistämisen suunnitelman luonnoksesta (liite a) 27.11.2023 mennessä.

Esittelijä: Hallintojohtaja Susanna Tuikka

Päätösehdotus:
Kunnanhallitus merkitsee Keski-Pohjanmaan energiamurroksen edistämisen suunnitelman tiedokseenja toteaa lausuntonaan, että jo suunnitelmavaiheessa tuleemaakunnallisesti huolehtia siitä, että energiamurroksen toteuttaminenon mahdollistamyös sellaisissa kunnissa ja alueilla, joissa kehittämistä rajoittavina tekijöinä ovat luontoarvot tai pohjavesi. Keskeisessä roolissa on Ely-keskuksen ympäristöosasto, jonka tulee antaayhtenäväinen linjaus koko maakunnan osaltaerityisesti geotermiseen energiaan liittyen.

Päätös:
Hyväksyttiin.

Liitteet:

Liite a Keksi-Pohjanmaan energiamurroksen edistämisen suunnitelman luonnos



Liitteet
Energiamurroksen edistämisen suunnitelma