Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 15.11.2023 klo. 9.00
167§ Säästämisen ja sijoittamisen -asiakkuussopimus ja arvo-osuustilin avaaminen

Valmistelija: Hallintojohtaja Susanna Tuikka

Kuntarahoituksen varsinainen yhtiökokous on 28.3.2023 päättänyt yhtiön osakkeiden liittämisestä Euroclear Finland Oy:n ylläpitämään arvo-osuusjärjestelmään. Kuntarahoitukselle tulee toimittaa 31.12.2023 mennessä kirjaamishakemus, jonka perusteella asiamiespankkina toimiva OP huolehtii arvo-osuuksien kirjaamisesta. Arvo-osuusjärjestelmään kuuluminen edellyttää, että jokaisella osakkeenomistajalla on arvo-osuustili.

Lestijärven kunta omistaa Kuntarahoituksen A-sarjan osakkeita yhteensä 275 kappaletta. Kunnalla ei ole kirjaamisen edellyttämää arvo-osuustiliä.

OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimus mahdollistaa sijoituspalvelut OP:n kautta ja siinä sovitaan sijoituspalveluihin liittyvistä ehdoista ja periaatteista. Sopimus on edellytys arvo-osuustilin avaamiselle. Arvo-osuustilillä säilytetään sähköisessä muodossa olevat arvo-osuudet (osakkeet). Arvo-osuustiliin liitetään tavallinen pankkitili hoitotiliksi, jonka kautta rahaliikenne hoituu, esim. osingot ja kauppahinnat.

Esittelijä: Hallintojohtaja Susanna Tuikka

Päätösehdotus:

Kunnanhallitus päättää solmia Jokilaaksojen Osuuspankin kanssa OP Säästämisen ja sijoittamisen -asiakkuussopimuksen.

Kunnanhallitus valtuuttaa hallintojohtajan allekirjoittamaan Säästämisen ja sijoittamisen sopimuksen Osuuspankin kanssa, sopimaan palvelun hinnasta ja palkkioista sekä sopimaan muista palvelun ehdoista ja rajoituksista liittyen rahoitusvälineisiin ja sijoitusvakuutuksiin. Valtuutus kattaa myös toimeksiannot sijoituksiin liittyen edellä mainitun sopimuksen mukaisesti.

Päätös:
Hyväksyttiin.