Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 15.11.2023 klo. 9.00
169§ OECD:n tutkimuksen toteutus Keski-Pohjanmaalla ja osallistumispyyntö

Valmistelija: Hallintojohtaja Susanna Tuikka

OECD on kansainvälinen järjestö, joka pyrkii rakentamaan parempaa politiikkaa paremman elämän puolesta, tavoitteena vaurauden, tasa-arvon ja hyvinvoinnin edistäminen.

Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnat ovat esittäneet OECD:lle pyynnön selvittää Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien (NSPA-alue) alueen kehitystilannetta ja taloudellisia eroja suhteessa muuhun Suomeen. Tutkimuksen toteuttamiseksi OECD:n edustajat vierailevat Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnissa. Vierailu on OECD:n toimeenpanevan tutkimuksen keskeinen, tiedonhankintaa koskeva osa, jolla kerätään tietoja ja täydennetään OECD:n tutkijoiden tietovarantoja esim. Keski-Pohjanmaan maakunnasta. Viime kädessä tutkimuksella luodaan perusteita seuraavan koheesiokauden rahoitusjaon toteutukselle.

OECD on suunnitellut toteuttavansa vierailun Keski-Pohjanmaan maakunnassa 21.-22.11.2023. Vierailun aikana on tarkoituksena tavata aluekehityksen eri toimijoita ja sidosryhmiä sekä käydä heidän kanssaan keskusteluja tietojen saamiseksi alueen nykyisistä ja tulevista sosioekonomisista kehityskuluista ja painopisteistä.

Keskustelut ja ryhmähaastattelut järjestetään Keski-Pohjanmaan liiton tiloissa.

Vierailun toisena päivänä OECD:n edustajat on tarkoitus perehdyttää Kokkolan suurteollisuusalueen toimintaan ja Kpedun Ollikkalan tutkimus- ja koulutusyksikön toimintaan Kannuksessa.

Keskustelut käydään englannin kielellä ja kaikki esitykset tulee olla englanninkielisiä.

Keski-Pohjanmaan liitto pyytää nimeämään organisaation edustajan osallistumaan näihin keskusteluihin. Osallistujille toimitetaan vierailun tarkempi ohjelma sen jälkeen, kun OECD on vahvistanut vierailun toteutuksen.

Esittelijä: Hallintojohtaja Susanna Tuikka

Päätösehdotus:

Lestijärven kunnan edustajana keskusteluissa toimii Kaustisen seutukunnan kehittämisjohtaja Petri Jylhä tai hänen estyneenä ollessa aluekehittäjä Timo Pärkkä.

Päätös:
Hyväksyttiin.