Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Tiistai 12.12.2023 klo 17.00
87§ Perhepäivähoitajan toimen lakkautus ja lastenhoitajan toimen perustaminen 1.3.2024 alkaen

Valmistelija: Päiväkodin johtaja Maria Tofferi

Lestijärven varhaiskasvatusyksiköiden uudelleenjärjestelyn ohessa perhepäivähoitajan toimi lakkautetaan ja tilalle perustetaan varhaiskasvatuksen lastenhoitajan toimi.

Lestin päiväkoti muutetaan Lestin vuorohoitopäiväkodiksi. Ryhmäperhepäivähoitoyksikkö Kerttuset lakkautetaan ja tilalle perustetaan vuorohoitopäiväkotiryhmä Kerttuset. Ryhmäperhepäiväkotiyksikön työntekijät siirtyvät vuorohoitopäiväkotiryhmään. Siirron vuoksi perhepäivähoitajan toimi muuttuu lastenhoitajan toimeksi.

Toimenpiteen johdosta palkkakustannuksien kasvu on 240,99 €/kk (Varhaiskasvatusyksikössä työskentelevät perhepäivähoitajat 05VKA064(1 966,46 €) vs.Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja 05VKA054(2 207,45 €).

Toimenpiteen etuina työvuorosuunnittelu tehostuu, koska varhaiskasvatuksen lastenhoitajan mitoituksessa lastenhoitajalla voi olla 7 lasta varhaiskasvatuksen ryhmässä, kun taas varhaiskasvatusyksikössä työskentelevällä perhepäivähoitajalla voi olla vain 4 lasta ryhmässä. Esimerkiksi äärivuoroissa (aamu ja ilta)tarvitaan kahta työntekijää(perhepäivähoitaja + lastenhoitaja), jos ryhmän koko on enemmän kuin 4 lasta, eli nykytilanteessa perhepäivähoitajan työvuorojen suunnittelu on ollut haastavaa ja paikoin epätasa-arvoista. Muutoksen jälkeen tasa-arvoinen ja kustannustehokas työvuorosuunnittelu toteutuu paremmin, mikäli perhepäivähoitajan toimi lakkautetaan ja tilalle perustetaan lastenhoitajan toimi.


Esittelijä: vt. sivistys- ja hyvinvointijohtaja Lassi Mäkelä

Päätösehdotus:

Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle perhepäivähoitajan toimen lakkauttamista ja lastenhoitajan toimen perustamista 1.3.2024 alkaen. Varhaiskasvatuksen perhepäivähoitajat siirtyvät sisäisenä siirtona varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtäviin.


Päätös:

Hyväksyttiin.

------------------------- Päätösehdotus:
Kunnanhallitus lakkauttaa perhepäivähoitajan toimen ja perustaa lastenhoitajan toimen 1.3.2024 alkaen. Varhaiskasvatuksen perhepäivähoitajat siirretään vanhoina työntekijöinä varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtäviin.

Päätös: