Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Tiistai 12.12.2023 klo 17.00
94§ Ateriakorvaukset ja ravintoedut vuodelle 2024

Valmistelija:vt. sivistys- ja hyvinvointijohtaja Lassi Mäkelä

Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen VI luvun 4 §:n 1 mom. mukaan työantajan työpaikkaruokaloissa peritään pääateriasta (lounas, päivällinen, kouluaterian luonteinen ateria) toimivaltaisen viranomaisen päätöksen mukaan vähintään ravintoedun verotusarvon ja enintään omakustannushinnan mukainen korvaus.

2 mom. mainitaan mikäli viranhaltija/työntekijä koulussa, päiväkodissa taikka lastenhuoltolaitoksessa, sairaalassa tai muussa hoitolaitoksessa työvuorossa ollessaan määrätään osallistumaan valvojan tai ohjaajana ruokailuun ns. esimerkkiruokailijana, ei ateriasta tällöin peritä korvausta. Jollei ateriasta peritä korvausta, se katsotaan verotettavaksi luontoiseduksi.


Verohallinnon päätös vuodelta 2024 toimitettavassa verotuksessa noudatettavista luontoisetujen laskentaperusteista:

Ravintoetu §10-14
§12 Sairaalan, koulun, päiväkodin tai muun vastaavan laitoksen henkilökuntaan kuuluvan laitosruokailun yhteydessä saaman ravintoedun raha-arvona pidetään 6,37 € ateriaa kohden. Koulun, päiväkodin tai vastaavan laitoksen henkilökunnan oppilaiden tai hoidettavien ruokailun valvonnan yhteydessä saaman ravintoedun arvo on 5,10 € ateriaa kohden (liite 11).

Lestijärven kunnan Lestin koulun ja päiväkodin henkilökunta ilmoittaa ateriaetuna toteutuneet valvontaruokailut palkkahallinnon Ess-järjestelmään.


Esittelijä: vt. sivistys- ja hyvinvointijohtaja Lassi Mäkelä

Päätösehdotus:

Sivistyslautakunta vahvistaa ja siirtää edelleen kunnanhallituksen vahvistettavaksi Lestijärven kunnan Lestin koulun ja päiväkodin henkilökunnan ateriakorvaukset ja ravintoedut vuodelle 2024 verohallinnon laskentaperusteiden mukaan: ravintoedun raha-arvo on 6,37 € ateriaa kohden ja valvontaruokailun ravintoedun arvo on 5,10 € ateriaa kohden.


Päätös:

Hyväksyttiin.

------------------------- Päätösehdotus:
Kunnanhallitus vahvistaa henkilökunnan ateriakorvaukseksi ja ravintoedun raha-arvoksi 2024 vuodelle 6,37 €/ateria ja valvontaruokailun ravintoedun raha-arvoksi 5,10 €/ateria.

Päätös: