Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Tiistai 12.12.2023 klo 17.00
96§ Lastenkulttuurikeskus Lykyn hankehakemus
Valmistelija: vt. sivistys- ja hyvinvointijohtaja Lassi Mäkelä

Vuoden 2019 alussa toimintansa käynnistänyt Lastenkulttuurikeskus Lykky on Keski-Pohjanmaan alueella toimiva lastenkulttuuriin erikoistunut verkosto, jonka toiminnan keskiössä on elävä kulttuuriperintö. Lykky pyrkii edistämään alueen lastenkulttuuria koordinoimalla lastenkulttuuriin liittyvää toimintaa sekä järjestämällä lastenkulttuuriin liittyviä tapahtumia. Perusajatuksena on tuoda ammattimaisesti toteutettua lastenkulttuuria kaikkien alueen lasten ja nuorten saataville yhteisön tarpeet ja toiveet huomioiden.

Lastenkulttuurikeskus Lykyn toiminnan päätavoitteena on edistää ja tuottaa laadukkaita ja helposti saavutettavia lastenkulttuuripalveluita maaseudulla, pitkien välimatkojen alueella. Toiminnassa käytetään monipuolisesti eri taiteenmuotoja, kuten musiikkia, tanssia, kädentaitoja, kuva- ja sanataidetta. Toiminnan keskiössä on kohderyhmän osallistavuuden lisäksi ketterä, verkostomainen toimintatapa ja sen kehittäminen, jolla lastenkulttuuriin sisältyvät palvelut ulottuvat laajasti ja vaikuttavasti toiminta-alueen eri kuntiin. Alueen vahva aineeton kulttuuriperintö ja siihen liittyvät moninaiset perinteet huomioidaan toiminnassa.

Toimintaa toteutetaan kuntien kulttuurikasvatussuunnitelmien mukaisesti ja niitä edistäen ja kehittäen.

Lastenkulttuurikeskus Lykyn ylläpitäjänä toimii Kaustisen kunta yhdessä Vetelin, Perhon, Halsuan, Lestijärven, Toholammin sekä Kokkolan kuntien kanssa.

Lestijärven kunta on sitoutunut rahoittamaan Lastenkulttuurikeskus Lykyn toimintaa vuosittain kuntarahoitusosuudella (vuonna 2023 1112 €, josta rahoituksen ostositoumukset 600 €)

Lastenkulttuurikeskus Lykky on jättämässä Opetus ja kulttuuriministeriölle hankehakemusta toimintansa rahoittamiseksi ajalla 01.03.2024 - 31.12.2024


Esittelijä: vt. sivistys- ja hyvinvointijohtaja Lassi Mäkelä

Päätösehdotus:

Sivistyslautakunta hyväksyy hankehakemuksen.
Kuntarahoitusosuus maksetaan toteutuessaan sivistyslautakunnan menoista ja budjetoidaan v. 2024 talousarvioesitykseen.


Päätös:

Hyväksyttiin.