Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 13.12.2023 klo. 9.00
185§ Käyttöoikeussopimus: Kosolankankaan tuulivoimapuisto Oy

Valmistelija: vs. kunnanjohtaja Susanna Tuikka

Kosolankankaan tuulivoimapuisto Oy on toimittanut kuntaan 15.11.2023 päivätyn käyttöoikeussopimuksen, joka kunnan tulisi allekirjoittaa.

Käyttöoikeussopimuksella sovitaan Kosolankankaan tuulivoimapuisto Oy:n oikeudesta käyttää tiealueena noin 220 m2 suuruista aluetta PUROLA-nimisestä kiinteistöstä (421-401-23-32).

Tuulivoimaloiden leveät erikoiskuljetukset edellyttävät toimenpiteitä tiealueilla ja tiealueiden ulkopuolella.

Käyttöoikeussopimuksella (liite a) sovitaan tuulivoimaloiden kuljetusten tarvitsemista käyttöoikeudesta käyttöoikeusalueella. Käyttöoikeuden saajalla on oikeus käyttää liitteessä b merkittyä käyttöoikeusaluetta tuulipuiston suunnittelun, rakentamisen, käytön ja purkamisen aikana tiealueena tuulivoimaloiden rakennuspaikoille kulkemista varten.

Käyttöoikeuden saaja saa tarvittaessa omalla kustannuksellaan parantaa, vahvistaa ja leventää käyttöoikeuden kohteena olevaa tiealuetta. Tien rakenteita ei kuitenkaan saa rakentaa tai leventää leveämmäksi kuin se on kuljetusten kannalta tarpeellista.

Jos alue vahingoittuu käyttöoikeuden saajan käytön johdosta, käyttöoikeuden saajan tulee korjata alue omalla kustannuksella. Käyttöoikeuden saajalla on oikeus pystyttää alueelle tarvittavat varoituskyltit.

Käyttöoikeus on voimassa tuulipuiston koko elinkaaren ajan siihen asti, kunnes kaikki tuulipuiston tuulivoimalat on purettu ja kuljetettu pois.

Käyttöoikeuden saaja maksaa käyttöoikeudesta kertakorvauksen, 500 euroa

Esittelijä: vs. kunnanjohtaja Susanna Tuikka

Päätösehdotus:

Kunnanhallitus myöntää Kosolankankaan tuulivoimapuisto Oy:lle käyttöoikeuden alueelle tilalla PUROLA 421-401-23-32.

Päätös:
Hyväksytttiin.


Pidettiin kokoustauko klo. 11.17-12.06.