Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 13.12.2023 klo. 9.00
188§ Laskujen asiatarkastajat, hyväksyjät ja maksumääräyksien antajat sekä maksuliikenteen hoitajat vuodelle 2024

Valmistelija: vs. kunnanjohtaja Susanna Tuikka

Jokainen kuntaan saapuva ostolasku käy läpi tietyn prosessin ennen kuin se päätyy pankkiin maksettavaksi. Ostolaskun käsittely aloitetaan laskujen asiatarkastamisella ja tiliöinnillä (mikäli käyttäjällä on oikeus tiliöidä laskuja). Laskun asiatarkastajan tehtävänä on tarkistaa, että ostoreskontrassa oleva lasku on aiheellinen eikä se sisällä virheitä. Kun lasku on asiatarkastettu ja tiliöity, lasku siirtyy laskun hyväksyjälle. Laskun hyväksyjänä voi olla vain yksi henkilö.

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan näkökulmasta sama henkilö ei voi toimia sekä laskun asiatarkastajana että hyväksyjänä.

Kunnanhallitus nimeää vuosittain laskujen, tositteiden ja maksatuslistojen hyväksyjät ja asiatarkastajat. Maksatukseen menevässä laskussa tulee olla sekä asiatarkastajan että hyväksyjän merkintä. Kunnanhallitus määrää lisäksi vuosittain maksumääräyksien antajat.

Esittelijä: vs. kunnanjohtaja Susanna Tuikka

Päätösehdotus:

Kunnanhallitus määrää maksumääräysten antajiksi yleishallinnon ja elinkeinotoiminnan toimialoilta kunnanjohtajan ja hallintojohtajan, teknisen toimialan osalta teknisen johtajan ja sivistystoimen toimialan osalta hyvinvointi- ja sivistysjohtajan. Seutuvaltuuston (Kaustisen seutukunta) osalta maksumääräyksen antajia ovat kehittämisjohtaja ja hallintopäällikkö sekä Lestijärven kunnanjohtaja ja hallintojohtaja ja maaseutulautakunnan osalta johtava maaseutuasiamies, kehittämisjohtaja ja hallintopäällikkö.

Kunnanhallitus määrää laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät liitteen a mukaisesti. Huomiona kuitenkin, että kunnanjohtajan laskut hyväksyy teknisesti hallintojohtaja ja hänen näin hyväksymät laskut hyväksyy lopullisesti kunnanhallituksen puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessa kunnanhallituksen varapuheenjohtaja.

Johtoryhmän laskut (hallintojohtaja, tekninen johtaja ja sivistys- ja hyvinvointijohtaja) hyväksyy kunnanjohtaja ja hänen estyneenä ollessaan hallintojohtaja.

Kunnanhallitus valtuuttaa maksuliikenteen hoitajiksi Kuntien Hetapalvelut Oy:n sekä kirjanpitäjä Seija Ringen.

Päätös:
Hyväksyttiin.

Liitteet:

Liite a Lista asiatarkastajista ja hyväksyjistä



Liitteet
Kaustisen seutukunnan asiatarkastajat ja hyväksyjät
Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät