Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 21.12.2023 klo. 19.00
55§ Lisämääräraha-anomus
Valmistelija vt rakennustarkastaja Juha Timo

Pikku-Kannuksen vedenottamon raakavesinäytteessä on ollut koliformisia bakteereita, minkä on arveltu johtuvan pintavesien pääsystä vedenottamoon.. Ympäristöterveystarkastajan suosituksesta Pikku-Kannuksen vedenottamo on otettu pois käytöstä. Vettä pumpataan sen vaihtuvuuden takia ohijuoksutuksena vedenottamon ulkopuolelle.
Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollon laatiman tarkastuskertomuksen mukaan vedenlaadun tulee olla talousvesiasetuksen vaatimukset täyttävä; koliformien bakteerien löytyminen rakavedestä on viite vedenlaadun muutoksesta huonompilaatuiseksi., joten on ryhdyttävä toimenpiteisiin vedenlaadun palauttamiseksi. Tarkastuskertomuksen kehotuksen mukaan Pikku-Kannuksen raakavesikaivon ympärystää tulee kunnostaa pintavesien ohjaamiseksi poispäin kaivosta. Kansirakenteet tulee puhdistaa ja tiivistää. Toimenpiteiden jälkeen seurataan vedenlaatua ja mikäli näillä ei saavuteta tuloksia, suositellaan ottamaan kaivojen saneeraukseen erikoistunut yritys kunnostamaan.

Vuoden 2023 talousarvion vesi- ja viemärilaitoksen investointiosaan on varattu kalkkikiven uusimiselle 7000 euron määräraha. Kalkkikiven uusimista ei olla suorittamassa vuoden 2023 puolella.

Vedenottamon kaivohuoltoon ei ole varattuna määrärahaa. Kansirakenteiden tiivistystyön yhteydessä on järkevää suorittaa tiivistystyötä laajempi kaivohuolto.

vt rakennustarkastaja:

Tekninen lautakunta pyytää kunnanhallitukselta ja edelleen valtuustolta lisämääräraha vuoden 2023 käyttötalousosaan liiketoiminnan toimialaan kustannuspaikalle 6111 vesilaitos yhteensä 10000 euroa Pikku-Kannuksen raakavesikaivon kaivohuoltoon.

tekninen lautakunta:
Hyväksyttiin. ------------------------- Päätösehdotus:
Kunnanhallitus esittää edelleen valtuustolle, että valtuusto myöntää 10 000 euron lisämäärärahan vuodelle 2023 liiketoiminnaninvestointiosaanPikku-Kannuksen raakavesikaivon kaivohuoltoa varten.

Päätös:
Hyväksyttiin.
Päätösehdotus:
Valtuusto myöntää 10 000 euron lisämäärärahan vuodelle 2023 liiketoiminnan investointiosaan Pikku-Kannuksen raakavesikaivon kaivohuoltoa varten.

Päätös:
Hyväksyttiin.