Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 17.1.2024 klo. 9.00
7§ Kunnan metsäomaisuuden hakkuu- ja hoitotyöt

Valmistelija: vs. kunnanjohtaja Susanna Tuikka

Kunnalla on omistuksessaan metsämaata yhteensä 381,2 ha. Kunnan metsiin on laadittu metsätaloussuunnitelmat, joihin on kirjattu erinäisiä metsänhoidollisia toimenpiteitä vuosille 2014-2023 ja Teerinevan osalta vuosille 2021-2031.

Osa suunnitelmiin kirjatuista töistä on tehty, mutta paljon on vielä tekemättäkin. Osassa kuvioita hoito- ja hakkuutyöt ovat jääneet tekemättä, mikä näkyy vuotuisessa kasvussa.

Kunnalla ei tällä hetkellä ole henkilöstöresurssia rästiin jääneiden hoitotöiden ja toteuttamista odottavien hakkuutöiden suunnitteluun ja valvontaan.

Otollisia kuvioita hakkuutöiden toteuttamiselle löytyy ainakin Pitkäniemen alueelta, Teerinevan alueelta, vanhan kaatopaikan alueelta ja Parannan alueelta sekä Saviojan tilalta.

Esittelijä: vs. kunnanjohtaja Susanna Tuikka

Päätösehdotus:

Hakkuu- ja hoitokohteiden kartoittamiseksi ja tarvittavien toimenpiteiden toteuttamiseksi kunnanhallitus käynnistää tarjouskilpailun asiantuntijapalvelun hankkimisesta liitteenä olevan tarjouspyynnön mukaisesti.

Päätös:
Hyväksyttiin.

Liitteet:

Liite a Tarjouspyyntö

-------------------------
Tarjouspyyntö asiantuntijapalvelusta on lähetty kolmelle toimijalle: Metsänhoitoyhdistyksen Heikki Pykärille, Metsäntähden tiimin Timo Syrjälälle ja Metsä-TT:lle. Tarjoukset tuli jättää 31.12.2023 klo. 15.00 mennessä. Määräajassa tarjoukset jätti Metsäntähden tiimi ja Metsä-TT.

Esittelijä: vs. kunnanjohtaja Susanna Tuikka

Päätösesitys:
Kunnanhallitus päättää hankkia metsätalouden asiantuntijapalvelut vuosina 2024-2025 tarjousvertailun perusteella Metsä-TT:lta. Saadut tarjoukset olivat tasavertaisia, mutta perusteluna päätökselle se, että vuosina 2024-2025 metsänhoidollisten töiden pääpaino tulee olemaan pääte- ja harvennushakkuissa. Näistä Metsä-TT:n tarjoama m3 hinta oli edullisempi.
Kunnanhallitus nimeää metsänhoitotöistä vastaavan viranhaltijan, jonka toimivaltaan kuuluu hakkuu- ja hoitopäätösten tekeminen sekä sopimusten allekirjoittaminen Lestijärven kunnan puolesta.
Kunta päättää ottaa käyttöön metsään.fi -palvelun. Pääkäyttäjäksi valtuutetaan tekninen johtaja ja hallintojohtaja. Pääkäyttäjillä on mahdollisuus myöntää asiointivaltuuksia palvelun käyttöön kunnan puolesta.

Päätös:
Hyväksyttiin.


Tapio Tuikka ilmoitti esteellisyytensä. Peruste hallintolaki 28 § mom. 5.