Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 17.1.2024 klo. 9.00
9§ Sähköinen työajan seuranta

Valmistelija: hallintojohtaja Susanna Tuikka

Työaikalaki (872/2019) velvoittaa jokaisen työnantajan pitämään kirjaa työntekijöiden tekemistä työtunneista, näyttämään kirjanpidon pyydettäessä työntekijälle, työsuojelu­viranomaiselle tai työntekijöiden edustajalle sekä säilyttämään aineiston vähintään kahden vuoden ajan.

Velvoite koskee lähtökohtaisesti kaikkea työ- ja virkasuhteessa tehtävää työtä ja on olemassa riippumatta noudatettavasta työaikamallista, työsuhteen kestosta tai palkkauksesta.

Työaikalaissa määritellään säännöllisen työajan päivittäinen ja viikoittainen enimmäistyöaika sekä ylityö ja työvuorojen väliset lepoajat. Työaikaa järjestettäessä voidaan sopia liukuvasta työajasta tai työajan tasoittumisesta tietyllä aikajaksolla, kunhan järjestelyissä noudatetaan työaikalakia ja alalla sovellettavaa työehtosopimusta.

Työaikojen ja tuntien kirjaaminen takaa työntekijälle oikeusturvan. Oikein pidetyllä työaikakirjanpidolla on ratkaiseva merkitys esimerkiksi silloin, jos joudutaan selvittämään erimielisyyksiä tehdyistä työtunneista ja niistä suoritetuista korvauksista.

Esittelijä: vs. Kunnanjohtaja Susanna Tuikka

Päätösehdotus:

Kunnanhallitus päättää, että Lestijärven kunnassa otetaan 1.3.2024 alkaen käyttöön sähköinen työajanseuranta kunnan koko henkilöstölle.

Päätös:
Hyväksyttiin.