Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 17.1.2024 klo. 9.00
12§ Lausuntopyyntö Keski-Pohjanmaan kulttuurihyvinvointisuunnitelmasta

Valmistelija: hallintojohtaja Susanna Tuikka

Keski-Pohjanmaan liitto / Kumaha-hanke, hyvinvointialue Soite sekä Kokkolan kaupungin kulttuuritoimi ovat laatineet yhteistyössä kuntien ja muiden sidosryhmien kanssa maakunnallista kulttuurihyvinvointisuunnitelmaa.

Kulttuurihyvinvointisuunnitelmaluonnokseen on koottu näkemyksiä Keski-Pohjanmaan maakunnan taiteen, kulttuurin ja hyvinvointityön ammattilaisilta. Kulttuurihyvinvointisuunnitelmassa käsitellään Keski-Pohjanmaan liiton, siihen kuuluvien kuntien ja hyvinvointialue Soiten toimintaa kulttuurihyvinvoinnin alalla.

Kulttuurihyvinvointityötä kunnissa ohjaa sekä lainsäädäntö (Laki kuntien kulttuuritoiminnasta 166/2019) että hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta edistävät kansalliset periaatepäätökset ja suositukset.

Keski-Pohjanmaan maakunnallisen kulttuurihyvinvointisuunnitelman tarkoituksena on kuvata ne tavoitteet, jotka maakunnassa asetetaan lähivuosien kulttuurihyvinvointitoiminnalle. Tavoitteena on, että alueen kunnat ja kulttuuritoimijat huomioivat jatkossa suunnitelmaan kirjatut tavoitteet ja toimenpiteet sekä soveltavat niitä toimintansa suunnittelussa.

Keski-Pohjanmaan liitto pyytää Lestijärven kunnalta lausuntoa Keski-Pohjanmaan liiton ja hyvinvointialue Soiten yhteisestä kulttuurihyvinvointisuunnitelman luonnoksesta 31.1.2024 mennessä. Lausunnot pyydetään toimittamaan sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@keski-pohjanmaa.fi otsikolla Keski-Pohjanmaan kulttuurihyvinvointisuunnitelma.

Esittelijä: vs. kunnanjohtaja Susanna Tuikka

Päätösehdotus:

Kunnanhallitus merkitsee tiedokseen kulttuurihyvinvointisuunnitelman luonnoksen ja toteaa, että Lestijärven kunnalla ei ole asiakirjaan lausuttavaa.

Päätös:
Hyväksyttiin.

Liitteet:

Liite a Kulttuurihyvinvointisuunnitelma (luonnos)



Liitteet
Kulttuurihyvinvointisuunnitelma (luonnos)