Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 17.1.2024 klo. 9.00
13§ Lausunto/selvitys Keski-Pohjanmaan työllisyysalueen muodostamisesta

Valmistelija: vs. kunnanjohtaja Susanna Tuikka

Työ- ja elinkeinomisteriö ja valtiovarainministeriö valmistelevat työvoimapalvelujen järjestämisestä annetun lain (380/2023) 16 §:n 1 momentin nojalla päätöstä, josta laaditun ja 27.11.2023 päivätyn valtioneuvoston päätösluonnoksen (asianumero TEM/17693/2023) mukaan Kokkolan kaupunki, Halsuan kunta, Lestijärven kunta, Kannuksen, Kaustisen kunta, Perhon kunta, Toholammin kunta ja Vetelin kunta muodostavat työllisyysalueen (Keski-Pohjanmaan työllisyysalue) ja kuntien yhteistoiminnassa noudatetaan yhteistoimintasopimuksen (Sopimus Keski-Pohjanmaan kuntien työvoimapalvelujen järjestämiseksi) mukaisia ehtoja sellaisena kuin Kokkolan kaupungin ja eräiden muiden kuntien valtuustot ovat yhteistoimintasopimuksen aiemmin hyväksyneet. Annettava päätös velvoittaa kuntia ja on voimassa, kunnes asianomaiset kunnat mahdollisesti myöhemmin toisin sopivat.

Työ- ja elinkeinoministeriö on varannut työllisyysalueen kunnille hallintolain 34 §:n mukaisen tilaisuuden lausua mielipiteensä päätösluonnoksesta ja antaa selityksensä asiassa 2.2.2024 mennessä. Oheismateriaalina olevan kuulemiskirjeen liitteenä on valtioneuvoston päätösluonnos, josta käy ilmi asian tausta, päätösluonnoksen sisältö sekä päätöksen perustelut. Kuntalain 39 §:n mukaan kunnanhallitus käyttää kunnan puhevaltaa ja luonnos Toholammin kunnan antamaksi lausunnoksi on esityslistan liitteenä.

Lestijärven kunnan lausunto tai selvitys valtioneuvoston päätöksestä pyydetään toimittamaan työ- ja elinkeinoministeriön kirjaamoon osoitteeseen kirjaamo.tem@gov.fi viimeistään 2.2.2024. Lähetykseen pyydetään merkitsemään asianumero TEM/17693/2023.

Esittelijä: vs. kunnanjohtaja Susanna Tuikka

Päätösehdotus:

Lestijärven kunta päättää antaa liitteen b mukaisen lausunnon valtioneuvoston päätösluonnoksen johdosta asiassa ja valtuuttaa kunnanjohtajan tekemään lopulliseen lausuntoon tarpeellisiksi katsomansa täsmennykset.

Päätös:
Hyväksyttiin.

Liitteet:
Liite a Kuulemiskirje
Liite b Lestijärven kunnan lausunto



Liitteet
Lestijärven kunnan lausunto