Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 22.1.2024 klo 17.00
2§ Varhaiskasvatuksen opettajan toimet
Valmistelija: vs. sivistys- ja hyvinvointijohtaja Lassi Mäkelä

Lestijärven varhaiskasvatuksessa on varhaiskasvatuksen opettajan toimi, joka on tällä hetkellä täyttämättä. Työntekijä irtisanoutui 15.12.2023 määräaikaisesta työsuhteesta.

Lisäksi Lestijärven varhaiskasvatukseen tarvitaan hallinnollisten muutosten ja varhaiskasvatuksen uudelleenjärjestelyn jälkeen toinen varhaiskasvatuksen opettaja. Kunnanhallitus perusti uuden varhaiskasvatuksen opettajan toimen ja antoi luvan täyttää sen. Toimen tehtäviin kuuluu mm. varhaiskasvatuspäällikön varahenkilönä/sijaisena toimimisen varhaiskasvatuspäällikön poissaolojen ajan. Varahenkilön/sijaisen tehtävinä ovat välttämättömät hallinnon tehtävät mm. työvuorot/niiden muutokset, sijaisjärjestelyt ja hakemusten vastaanottaminen.

Varhaiskasvatuksen opettajan toimien työpaikkailmoitus oli nähtävissä TE-toimiston ja kunnan verkkosivuilla kahden viikon ajan. Haku päättyi perjantaina 12.1.24 klo 23.59.

Mikäli hakuaikana ei tule yhtään pätevää hakemusta, toimet täytetään määräaikaisina, jolloin palkkaus OVTES:n mukainen, hinnoittelutunnus 05VKA045 Varhaiskasvatuksen opettaja.

Määräaikaan mennessä varhaiskasvatuksen opettajan toimia haki kaksi henkilöä, lastenhoitaja Jenni Vertala jalastenhoitaja Enni Teini. Kummallaan hakijoista ei ole ilmoituksen edellyttämää kelpoisuutta toimiin.

Vertala on toiminut Lestijärven varhaiskasvatuksen lastenhoitajana, esiopetuksen opettajan sijaisena, iltapäivätoiminnan ohjaajana ja perusopetuksessa henkilökohtaisena koulunkäynninohjaajana. Hän on ilmaissut halunsa varhaiskasvatuksen opettajan tehtävään, johonvarhaiskasvatuksen päällikön sijaisuus ei sisälly.

Teini on toiminut Lestijärven varhaiskasvatuksessa vuodesta 2021 lastenhoitajana ja viimeiset kaksi kuukautta varhaiskasvatuksen opettajana. Teini on antanut suostumuksensa toimeen, joka sisältää varhaiskasvatuksen päällikön sijaisuuden/varahenkilönä toimimisen.

Esittelijä: vs. sivistys- ja hyvinvointijohtaja Lassi Mäkelä

Päätösehdotus:

Varhaiskasvatuksen opettajan toimiin ei tullut hakuaikana yhtään pätevää hakemusta, joten toimet täytetään määräaikaisina, jolloin palkkaus OVTES:n mukainen, hinnoittelutunnus 05VKA045 Varhaiskasvatuksen opettaja.

Jenni Vertalavalitaan määräaikaiseen varhaiskasvatuksen opettajan toimeen ajalle 1.2.-30.6.2024.

Enni Teini valitaan määräaikaiseen varhaiskasvatuksen opettajan toimeen, joka sisältää varhaiskasvatuksen päällikön sijaisuuden/varahenkilönä toimimisen ajalle 1.2.-30.6.2024.


Päätös:

Hyväksyttiin.