Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 18.3.2024 klo 17.00
21§ Wilmapotin hankinta Lestijärven Wilmaan

Valmistelija: vs. sivistys- ja hyvinvointijohtaja Lassi Mäkelä

Perusopetuslain 26 pykälän muutos astui voimaan 1.8.2023. Laissa sanotaan, että opetuksen järjestäjän tulee ennaltaehkäistä perusopetukseen osallistuvan oppilaan poissaoloja sekä seurata ja puuttua niihin suunnitelmallisesti. Opetuksen järjestäjän tulee ilmoittaa luvattomista poissaoloista oppilaan huoltajalle tai muulle lailliselle edustajalle.

Koulupoissaolojen systemaattiseen seurantaan ja varhaiseen puuttumiseen (oppilaiden yhdenvertainen kohtelu poissaoloihin puuttumisessa) on laadittu OPH:n rahoittamassa SKY-hankkeessa toimintamalli, joka otetaan laajasti käyttöön koko maakunnan alueella.. Seuranta tapahtuu 30 / 60 / 90 / 120 / 150 poissaolotunnin kohdalla. Toimintasuunnitelma selkiyttää eri toimijoiden roolit ja vastuut.

Wilmaan tulee poissaolojen seurantaan ”liikennevalot” ns. wilmapotti, joka mahdollistaa poissaolojen seurannan värillisillä herätteillä niin luokanopettajalle/luokanohjaajlle, kuin huoltajille.

Sivistyslautakunta päätti 12.12.23 §89ottaa edellä kuvatun poissaolomallin käyttöön välittömästi. Lisäksi päätettiin, että poissaolomallista tiedotetaan oppilaita ja huoltajia.

Sivistyslautakunta antoi vt. sivistys- ja hyvinvointijohtajalle, vt. rehtorille ja koulusihteerille tehtäväksi yhteistyössä Visman kanssa valmistella tarvittavat muutokset Wilmaan sisältäen liikennevaloherätteetja poissaolomallin mukaisen lokikirjan Wilman tuki-välilehdelle.

Hankintaa on valmisteltu yhdessä Toholammin kunnan kanssa. Sivistysjohtaja Ville Hirvikoski on neuvotellut Visman kanssa hankinnasta ja hän on välittänyt tarjouksen meille. Tarjous liitteenä.

Poissaoloherätteen toteuttaminen Lestijärven Wilmaan maksaa 720 € - 1440 € toteutustavasta riippuen.
Kuukausimaksullista ajastustoimintoa emme tarvitse.


Esittelijä: vs. sivistys- ja hyvinvointijohtaja Lassi Mäkelä

Päätösehdotus:

Sivistyslautakunta hyväksyy Visman tarjouksen. Sivistys- ja hyvinvointilautakunta valtuuttaa sivistys- ja hyvinvointijohtajan valitsemaan Lestijärven toimintaympäristöön parhaiten soveltuvan ratkaisun poissaolojen suunnitelmalliseen seuraamiseen Wilman avulla.

Päätös:

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta hylkäsi yksimielisesti päätösehdotuksen tuotannollistaloudellisista syistä.