Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 18.3.2024 klo 17.00
23§ Lestijärven esi- ja perusopetuksen koulukuljetusopas

Valmistelija: vs. sivistys- ja hyvinvointijohtaja Lassi Mäkelä

Perusopetuslain 32 § määritellään ehdot, joiden täyttyessä kunta on velvollinen järjestämään koulukuljetuksen oppilaille.
Koulukuljetusoppaassa määritellään perusopetuslain 32 § pohjalta esi- ja perusopetuksen kuljetusehdot, säännöt ja rajoitukset. Lestijärven kunnan nykyinen koulukuljetusopas on hyväksytty sivistyslautakunnassa 8.11.2013 § 44.

Opetushallitus on uudistanut koulukuljetuksia koskevan oppaan vuonna 2021, koska useat koulukuljetukseen vaikuttavat säännökset ovat muuttuneet.Lestijärven kunta päivittää koulukuljetusoppaansa vastaamaan näitä muutoksia ja varmistamaan, että kuljetusjärjestelyt ovat ajantasaisia ja lainmukaisia.

Lestijärven kunnan esi- ja perusopetuksen kuljetusoppaan päivitys on laadittu Opetushallituksen koulukuljetusoppaan mukaan ja siihen on lisätty paikallisia tarkennuksia. Kuljetusopas vastaa sekä valtakunnallisia että paikallisia tarpeita ja käytäntöjä. On tärkeää, että oppaassa huomioidaan paikalliset olosuhteet ja mahdolliset erityistarpeet, jotta kuljetusjärjestelyt palvelevat parhaalla mahdollisella tavalla alueen oppilaita ja heidän perheitään.

Esittelijä: vs. sivistys- ja hyvinvointijohtaja Lassi Mäkelä

Päätösehdotus:

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta hyväksyy Lestijärven esi- ja perusopetuksen koulukuljetusoppaan. Päivitetty koulukuljetusopasotetaan käyttöön 1.8.2024. Koulukuljetusopasta päivitetään tarvittaessa.Lukuvuotta 2024–2025 koskevat kuljetuspäätökset ja kuljetussuunnittelu tehdään päivitetyn koulukuljetusoppaan pohjalta.


Päätös:

Hyväksyttiin.

Jouni Haaponiemi jätti eriävän mielipiteen esiopetusikäisten omavastuukävelymatkasta.



Liitteet
Lestijärven kunnan esi- ja perusopetuksen koulukuljetusopas 2024
Opetushallituksen Koulukuljetusopas