Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 18.3.2024 klo 17.00
28§ Äidinkielen lehtorin opintovapaa-anomus ja lupa viransijaisen palkkaamiseen

Valmistelija: vs. sivistys- ja hyvinvointijohtaja Lassi Mäkelä

Lestin koulun äidinkielen lehtori Minttu Maunula on 17.3.2024 päivätyllähakemuksellaanonut palkatonta opintovapaatalisäopintojen suorittamista varten ajalle 1.8.2024-31.5.2025.

Opintovapaaoikeus perustuu opintovapaalakiin (237/1979) ja opintovapaa-asetukseen (864/1979). Lakia sovelletaan työ- ja virkasuhteessa sekä niihin rinnastettavassa palvelusuhteessa olevaan henkilöön.

Opintovapaata voi käyttää julkisen valvonnan alaiseen koulutukseen kotimaassa ja ulkomailla
Opintovapaan perusteeksi hyväksyttävä koulutus tai opiskelu voi sisältää

Opintovapaata voi pitääenintään kaksi vuottaviiden vuoden aikana, kun päätoiminen palvelussuhde on kestänyt yhdessä tai useammassa jaksossa vähintään vuoden.Opintovapaan voi käyttää yhdessä tai useammassa jaksossa.

Opintovapaa myönnetään etukäteen. Opintovapaata, joka kestää yli viisi työpäivää, on haettava kirjallisesti työnantajalta vähintään 45 päivää ennen opintojen alkamista.

Palvelussuhde työnantajaan jatkuu opintovapaan aikana. Opintovapaan ajalta ei makseta palkkaa. Yli 50 päiväksi myönnetyn opintovapaan työntekijä voi keskeyttää ja palata työhön.Opintovapaalain perusteella työnantaja ei voi kieltää työntekijää käyttämästä oikeuttaan opintovapaaseen, jos opintovapaan ehdot täyttyvät.

Hakijan palvelussuhde Lestijärven kuntaan on kestänyt nyt haettavana olevan opintovapaan alkaessa yli vuoden, joten hänellä on oikeus viiden vuoden aikana käytettävään enintään kahden vuoden mittaiseen opintovapaaseen. Vapaan voi käyttää yhdessä tai useammassa jaksossa.


Esittelijä: vs. sivistys- ja hyvinvointijohtaja Lassi Mäkelä

Päätösehdotus:

Esitän sivitys- ja hyvinvointilautakunnalla opintovapaan myötämistä Minttu Maunulalle sekä viransijaisen palkkaamista ajalle 6.8.2024-31.5.2025. Mikäli opintovapaa myönnetään ja annetaan lupa viransijaisen palkkaamiselle, paikka laitetaan avoimeen hakuun välittömästi.

Viransijaisen kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 mukaisesti.Palkkaus määräytyy OVTES mukaan (hinnoittelutunnus 4 03 04 00 5). Valinta on ehdollinen, kunnes viransijaisuuteen valittu on 30 päivän kuluessa valinnan tiedoksisaannista esitettänyt lain 504/2022 mukaisen rikosrekisteriotteen ja hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Viransijaisuudentäyttämisessä noudatetaan 6kk koeaikaa.


Päätös:

Hyväksyttiin.