Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Maanantai 23.04.2018 klo 09.00-11.07
56§ LESTIJÄRVEN RETKEILYKOHTEIDEN KUNNOSTUS JA YLLÄPITO
Lestijokiseudun Ympäristöyhdistys ry on lähettänyt sähköpostilla 10.4.2018 kunnalle seuraavan sisältöisen kirjeen:

"Metsähallituksen Luontopalvelut ilmoitti 15.3.2018, että Peuranpolun pohjoinen osuus Lehtosen järveltä Valkeisen järvelle suljetaan ja puretaan. Käytännössä tämä tarkoittaa lahonneiden pitkospuiden ja Jatkojärven taukopaikan purkua. Samoin puretaan Lestijärven saarissa ja Lestijoen varrella olevat (Ahosaari, Jussinsaari, Vasikkasaari, Jatkonkoski, Raivio) taukopaikat. Metsähallituksen ilmoituksen mukaan em. rakenteet voidaan säilyttää, mikäli paikalliset tahot ottavat vastuun niiden kunnostuksesta ja ylläpidosta = kummisopimus Metsähallituksen kanssa. Sitova ilmoitus kummisopimukseen suostumisesta tulee antaa Metsähallitukselle toukokuun loppuun mennessä.

24.3.2018 pidettiin palaveri, johon osallistuivat seuraavien tahojen edustajat: Lestijärven kunta, Lestijärven kalastuskunta, Lestijärven metsästysyhdistys, Lestijokiseudun ympäristöyhdistys ja Lestijärven kotiseutuyhdistys. Palaverissa katsottiin yksimielisesti että, kaikki edellä mainitut rakenteet tulee ehdottomasti säilyttää ja että paikalliset tahot ovat valmiit ottamaan vastuun niiden kunnostuksesta ja ylläpidosta. Parhaimpana vaihtoehtona pidettiin sitä, että Lestijärven kunta tekee Metsähallituksen luontopalvelujen kanssa kummisopimuksen rakenteiden kunnostuksesta ja ylläpidosta ja että paikalliset järjestöt ja yhteisöt sopivat kunnan kanssa ylläpitoon liittyvistä kustannuksista ja talkootyöstä.
Mahdollisia yhteistyökumppaneita: Lestijärven kalastuskunta, Lestijärven metsästysyhdistys, Lestijärven kotiseutuyhdistys, Lestijokiseudun ympäristöyhdistys, Lestijoen Latu, Yli-Lesti -seura, Lestijärven Lions Klubi sekä Lestijärven matkailuyritykset.
Edellä olevan perusteella Lestijokiseudun ympäristöyhdistys esittää, että Lestijärven kunta ilmoittaa Metsähallituksen luontopalveluille, että se on valmis ottamaan vastuun yllämainittujen rakenteiden kunnostuksesta ja ylläpidosta yhteistyössä paikallisten järjestöjen kanssa ja neuvottelemaan kummisopimuksesta Metsähallituksen kanssa."

Kunnanjohtaja

Lestijärven kunta ilmoittaa Metsähallituksen luontopalveluille, että se on valmis ottamaan vastuun yllämainittujen rakenteiden kunnostuksesta ja ylläpidosta yhteistyössä paikallisten järjestöjen kanssa ja neuvottelemaan kummisopimuksesta Metsähallituksen kanssa.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.