Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 22.05.2018 klo 09.00-11.41
71§ MUUT ASIAT

1. HARJUNTAKASESTA MAAILMANKARTALLE - SYDÄN-SUOMEN LUONTOREITISTÖN KEHITTÄMINEN - ESISELVITYSHANKKEEN SEURANTARYHMÄN JÄSENEN VALINTA

Keski-Suomen ELY-keskus myöntänyt Pihtiputaan kunnalle hanketuen Harjuntakasesta maailmankartalle – Sydän-Suomen luontoreitistön kehittäminen – esiselvitykselle, hanke päättyy 30.9.2018. Hankkeen tarkoituksena on kehittää alueen retkeilyreittejä ja tarkoituksena on kuulla kaikkia reittien kehittämisestä kiinnostuneita tahoja.

Pihtiputaan kunnanhallitus on kokouksissaan, oheisen pöytäkirja otteen mukaisesti, nimennyt hankkeelle seurantaryhmän Pihtiputaalta ja päättänyt myös, että Reisjärven, Kinnulan ja Lestinjärven kunnilla sekä Metsähallituksella on mahdollisuus nimetä jäsenensä seurantaryhmään.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus nimeää seurantaryhmään kunnan edustajan.

Kunnahallitus
Kunnanhallitus nimesi seurantaryhmään kunnan edustajaksi Marketta Similä ja varalle Niina Tiala.

2. VAAKUNAN JA KUNNAN NIMEN KÄYTTÄMISLUPA LESTIJÄRVI -KORUSSA

Lestijärven juhlavuoden kunniaksi kultaseppä Kalle Nyberg on suunnitellut ”Lestijärvi 150-vuotta” –korun ja valmistaa myytävät korut käsityönä. Koru on hopeinen riipus, jossa on Lestijärvi aihe sekä kunnan vaakuna.

Tarkempaa kuvaa tai kuvausta korusta ei ennen virallista julkistamista voida antaa, mallisuojaan liittyvistä syistä. Koru tulee olemaan tyylikäs, asiallinen ja Lestijärveä kunnioittava. Kunnanjohtaja Esko Ahonen tulee näkemään korun malli vedoksen. Korun julkistamisen tarkka ajankohta ei ole vielä varmistunut, mutta tarkoituksena olisi julkistaa se kesäkuun alussa, ennen juhannusta. Tällöin koru olisi myynnissä ennen Lesti-viikkoa ja Lestinpäivää sekä juhlavuoden pääjuhlaa.

Jokaisen myydyn korun tuotosta lahjoitetaan 10% Lestijärven ympäristöyhdistykselle, Lestijärvellä tehtävään ympäristötyöhön. Varat ympäristöyhdistys saa käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla. Asiasta on alustavasti sovittu yhdistyksen puheenjohtajan Mikko Viitasalon kanssa.

Korusta kunnalle ei tule mitään kustannuksia vaan suunnittelu ja valmistus sekä myynti tapahtuu kultaseppä Kalle Nybergin toimesta. Markkinoinnista, tiedottamisesta ja muusta vastaa Noora Lappi.

Toivommekin Lestijärven kunnalta myötämielistä suhtautumista juhlavuoden koruun sekä kunnan vaakunan ja nimen käyttöön.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus toteaa, ettätoimijalla on oikeus kunnan vaakunan ja nimen käyttämiseen Lestijärvi -korussa.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.