Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Torstai 24.5.2018 klo 19.00-21.10
35§ LUPA KOULUKURAATTORIN TEHTÄVÄN JATKAMISEEN LV 2018-2019

Valmistelija Tarja Mäkelä

Oppilas- ja opiskelijahuoltolain 1287/2013 mukaan psykologi- ja kuraattoripalveluilla tarkoitetaan opiskeluhuollon psykologin ja kuraattorin antamaa opiskelun ja koulunkäynnin tukea ja ohjausta, joilla edistetään koulu- ja opiskeluyhteisön hyvinvointia sekä yhteistyötä opiskelijoiden perheiden ja muiden läheisten kanssa, sekä tuetaan opiskelijoiden oppimista ja hyvinvointia sekä sosiaalisia ja psyykkisiä valmiuksia. Kuraattorin kelpoisuusvaatimuksena on vähintään sosiaalihuollon ammatillisista kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (272/2005) 6 §:n mukainen kelpoisuus. Jokaisen oppilaitoksen käytettävissä on oltava sellaisen opiskeluhuollon vastaavan kuraattorin palveluja, jolla on mainitun lain 3 §:n mukainen kelpoisuus sekä psykologin palveluja.

Sosionomi Susanna Hakala on hoitanut Lestijärven koulukuraattorin tehtävää kevätlukukaudesta 2015. Hänen työaikansa on ollut kuluneena lukuvuonna 10h/vko ja lisäksi Toholammin kunta on ostanut kuraattoripalvelua 2 pv/kk kevätlukukauden ajan. Oppilasvastaanottojen lisäksi aikaa kuluu tietojen kirjaamiseen ja koulun yleiseen oppilashuoltotyöhön. Lakisääteistä koulukuraattorin palvelua ja tehtävää hoitamaan on tarpeen jatkaa Susanna Hakalan työsuhdetta ensi lukuvuonna 10 tuntia/viikko.

Perusopetuksen rehtori:

Sivistystoimi anoo kunnanhallitukselta täyttöluvan koulukuraattorin palkkaamiseen määrärahojen puitteissa Lestin koululle lukuvuodeksi 2018-2019 työaika 10 tuntia/viikko. Sosionomi Susanna Hakalan työsuhdetta jatketaan ko. ajalle, mikäli kunnanhallitus antaa täyttöluvan. Palkkaus KVTES kohdasta 04SOS050.

Sivistyslautakunta:
Hyväksyttiin. Merkittiin, että Susanna Hakala ilmoitti esteellisyytensä tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Peruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 1.