Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Torstai 24.5.2018 klo 19.00-21.10
38§ KOULUKULJETUSTEN HANKINTA
Valmistelija Tarja Mäkelä

Toholammin sivistyslautakunta on käsitellyt kokouksessaan Toholammin ja Lestijärven ja osaa Kannuksen kaupungin koulukuljetuksia koskevan yhteishankinnan ja tehnyt seuraavan päätöksen, joka annetaan Lestijärven sivistyslautakunnalle tiedoksi ja edelleen toimeenpantavaksi.

Sivistyslautakunta § 14/2018 22.5.2018
Toholammin ja Lestijärven kuntien koulukuljetusten ja osaa Kannuksen kaupungin koulukuljetuksia koskevasta hankinnasta on järjestetty tarjouskilpailu. Hankinta on EU:n kynnysarvon ylittävä palveluhankinta ja siitä on julkaistu hankintailmoitus HILMA-tietokanavassa ja EU:n virallisessa lehdessä. Hankinta koskee lukuvuosien 2018-2019 ja 2019-2020 kuljetuksia, lisäksi tilaajan optiot lukuvuosien 2020-2021 ja 2021-2022 kuljetuksista.

Hankinnasta järjestettiin markkinavuoropuhelu 20.3.2018. Sivistyslautakunta käsitteli tarjouspyynnön kokouksessaan 3.4.2018. Määräaikaan 14.5.2018 klo 15.00 mennessä tarjouksen jättivät
Pohjolan Matka / Antti Kangas Oy
Sakari Similä
Kannuksen taksi yhteenliittymä
Taksipalvelu Jani Tervola
Liikenne Huovari Oy
Tillgren Lines Oy
Kaikki tarjoajat vakuuttivat tarjouksen liitteenä olleella ESPD-lomakkeella, ettei niitä rasita hankintalain 80§:n ja 81§:n mukaiset tarjoajan poissulkemisperusteet ja ne että ne täyttävät tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset. Varsinaiset asiakirjat tarkastetaan voittaneilta tarjoajilta.
Tarjousten avaustilaisuus oli 15.5.2018. Paikalla oli Ari Sorola, Päivi Aho, Eeva Päiviö ja Eira Kekkonen-Orava. Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia. Tarjousten vertailuperusteena oli halvin hinta. Palvelun laadun vähimmäisvaatimukset oli määritelty tarjouspyynnössä niin, että tarjoajien täyttäessä vaatimukset vertailuperusteena on ainoastaan hinta.

Tarjousvertailu liitteenä.

Sivistysjohtaja: Sivistyslautakunta päättää valita koulukuljetusten hoitajat seuraavasti:
Osa-alue 1 Toholampi: Pohjolan matka Oy kaikkien reittien edullisimmalla kokonaistarjouksella.
Osa-alue 2 Lestijärvi: Sakari Similä kaikkien reittien edullisimmalla kokonaistarjouksella. Reitit on ajettava tarjouspyynnön mukaisesti. Ostaja ei hyväksy tarjoajan esittämiä reittimuutoksia.
Osa-alue 3 Kannus: (kilpailutus ajoreiteittäin)
Reitti 1 Pohjolan Matka / Antti Kangas Oy
Reitti 2 Kannuksen taksi yhteenliittymä
Reitti 3 Taksipalvelu Jani Tervola
Reitti 4 Kannuksen taksi yhteenliittymä
Reitti 5 Liikenne Huovari Oy
Reitti 6 Taksipalvelu Jani Tervola
Reitti 7 Taksipalvelu Jani Tervola

Taksipalvelu Jani Tervolan valinta on ehdollinen, kunnes ajoneuvo on varmistettu tarjouspyynnön mukaiseksi ja liikennöintikelpoiseksi. Tieto on toimitettava 31.7.2018 mennessä. Siinä tapauksessa, että ajoneuvo ei varmistu liikennöintikelpoiseksi, toiseksi edullisimman tarjouksen jättäjä Kannuksen taksi yhteenliittymä saa ao.reittien kuljetukset.

Hankintapäätös sitoo tilaajaa vasta kun hankinnasta on allekirjoitettu kirjallinen hankintasopimus: Hankintasopimus allekirjoitetaan hankintapäätöksen saatua lainvoiman.

Sopimuskauden aikana jokainen kunta hoitaa itse tarjouspyynnön mukaiseen liikenteeseen liittyvät käytännön järjestelyt ja tekee itsenäisesti päätökset optioiden käytöstä. Sopimuksia on mahdollista jatkaa optioilla lukuvuonna 2020-2021 ja 2021-2022.

Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Perusopetuksen rehtori:
Lestijärven sivistyslautakunta merkitsee tiedoksi Toholammin sivistyslautakunnan päätöksen koulukuljetustarjouksen hyväksymisestä,jossa kilpailutuksen voitti Sakari Similä. Similä on toimittanut erillisen reittisuunnitelman aamuajoista, joka ei ole tarjouspyynnön mukainen, joten Similän reittisuunnitelmaa aamuajoissa ei ole hyväksytty.

Lestijärven sivistyslautakunta edellyttää, ettäennen sopimuksen laatimista tarjouksen voittaneelta tarkistetaan tarjouspyynnössä pyydetyt asiakirjat, etteisitä rasita hankintalain 80§:n ja 81§:n mukaiset tarjoajan poissulkemisperusteet ja ettäne täyttävät tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset. Sen lisäksi reittisuunnitelma tulee olla tarjouspyynnön mukainen.



Sivistyslautakunta:

Hyväksyttiin.