Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 28.08.2018 klo 09.00-11.30
112§ LESTIJÄRVEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS, KANERVIKKO/KAAVALUONNOS
Helena ja Risto Lauriala hakevat omistamansa tilan Kanervikko 21:172 kaavoitusta, jolla mahdollistetaan asuin- ja huvila-alueen laajentuminen sekä tutkitaan uuden puistoalueen muodostumista. Kaava-alue sijaitsee kuntakeskuksen läheisyydessä Jykyrin alueella Lestijärven rannalla. Alue jatkaa luontevasti Lestijärven asuinaluetta ja on pääosin metsämaata. Vaiheessa 1. muodostuvat korttelit 307-309.
Alueen pinta-ala on n. 5 ha. Kaavan laatimisesta on tehty kaavoitussopimus Helena ja Risto Laurialan kanssa, jossa on myös sovittu kunnallistekniikasta.
Kaavan laatijana toimii Arkkitehtipalvelu Esa Säkkistä.
Kunnanhallitus merkitsi kokouksessaan 22.9.2015 § 124 osallistumis- ja arviointisuunnitelman asemakaavan laajennuksesta tiedoksi. Kunnanhallitus päätti, että osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta järjestetään maankäyttö- ja rakennuslain 63 §:n mukainen tilaisuus mielipiteen esittämiseen asettamalla osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtäville (14 vrk:n ajaksi) 25.9.-8.10.2015 ja samalla kuulutettiin kaavoittaja ja aluerajaus.
Kokouksessaan 28.8.2018 § 111 päätti asettaa koko aluetta koskevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville.
Kunnanjohtaja
Lestijärven kunnanhallitus hyväksyy Lestijärven asemakaavan laajennuksen luonnoksen tilan Kanervikko osalta. Kaavaluonnos asetetaan nähtäville 30 vrk:n ajaksi ajalle 7.9.-8.10.2018, kuulutus julkaistaan sanomalehti Keskipohjanmaassa, kunnan ilmoitustaululla, kuntatiedotteessa ja kunnan internet-sivuilla. Kaavaluonnoksesta pyydetään lausunnot Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselta, Keski-Pohjanmaan liitolta, Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitokselta, Museovirastolta/K.H. Renlundin museolta ja tekniseltä lautakunnalta. Osallisille annetaan oikeus jättää kaavaluonnoksesta muistutus sen nähtävilläoloaikana.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.



Liitteet
Kaavaluonnos
Luontoselvitys