Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 23.10.2018 klo 13.00-15.13
145§ TYÖPLUSKUNTA OY:N OSAKEPÄÄOMAN MERKITSEMINEN
Työplus Oy kehittää toimintaansa kunnallisten asiakkaidensa palvelussa, jota varten hallitus on perustanut tytäryhtiökseen TyöplusKunta Oy –nimisen osakeyhtiöön.
TyöplusKunta Oy tulee toimimaan ns. InHouse-yhtiönä palvelleen omistajikseen liittyviä ja sitoutuvia kaupunkeja, kuntia, maakuntia, kuntayhtymiä ja eräitä muita hankintayksiköitä. Palveluntarjonta kattaa kaikki nykysille asiakkaille tarjolla olevat työterveyspalvelut.
Varsinainen toiminta on käynnistynyt 1.10.2018, jolloin yhtiölle on siirtynyt Kokkolan, Pietarsaaren ja Soiten asiakkuudet, jotka samalla ovat tulleet yhtiön ensimmäisiksi osakkaiksi ja palveluhenkilöstö muodostuu Työplus Oy:n nykyisestä henkilökunnasta.
Toimialueen kunnille esitetään mahdollisuutta tulla osakkaiksi heti toiminnan alkuvaiheessa. Perustamisen yhteydessä yhden osakkeen nimellisarvoksi on päätetty 5.000 euroa ja tavoitteena on, että jokainen osakkaaksi tuleva taho merkitsisi vähintään kaksi kappaletta yhtiön osakkeita, joka mahdollistaa InHouse-asiakkuuden.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto myöntää talousarvion investointiosan kohtaan 21011 5.000,- euron ylitysoikeuden osakkeiden hankkimista varten ja päättää, että Lestijärven kunta liittyy osakkaaksi TyöplusKunta Oy:öön merkitsemällä kaksi osaketta a 5.000,- euroa.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.



Liitteet
Osakassopimus