Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 11.12.2018 klo 09.00-12.14
168§ PAIKALLISEEN TULOKSELLISUUTEEN PERUSTUVAN KERTAERÄN PERUSTEISTA JA MAKSAMISESTA
Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt pitävät tärkeänä kunnan ja sen työyhteisön tuloksellisuuden edistämistä ja tuottavuuden parantamista. Osapuolet korostavat henkilöstön osaamisen mahdollisimman hyvää hyödyntämistä kunnan tai
kuntayhtymän tavoitteiden saavuttamisessa. Paikallisen kertaerän maksaminen perustuu kunnan strategian mukaisiin tuloksellisuus- ja tuottavuustavoitteisiin ja niiden toimeenpanoon. Työnantaja voi hyödyntää organisaatiossa jo käytettyjä
arviointimenetelmiä/käytänteitä. Kertaerän maksamisen edellyttämät toimenpiteet toteutetaan vuosien 2018–2019 aikana. Tuottavuustavoitteiden ja kertaerän piirissä on kunnan koko henkilöstö.
Työntekijälle/viranhaltijalle, jonka palvelussuhde kuntaan/kuntayhtymään on alkanut viimeistään maanantaina 3.9.2018 ja jatkunut keskeytymättä vähintään sunnuntaihin 18.11.2018 saakka maksetaan tammikuun 2019 palkanmaksun yhteydessä erillinen kertaerä. Kertaerää ei makseta, jos työntekijällä/viranhaltijalla ei ole ko. ajanjaksona yhtään palkallista päivää. Osa-aikaisen työntekijän/viranhaltijan kohdalla käytetään osa-aikaprosenttina 18.11.2018 voimassa olevaa osa-aikaprosenttia. Kertaerän suuruus on 9,2 % palkansaajan tehtäväkohtaisesta palkasta.
Työ- ja virkaehtosopimuksen mukaan kertaerä maksettaisiin koko henkilöstölle tammikuussa 2019. Johtoryhmäehdottaa kertaerän maksamista jo joulukuussa Lestijärven kunnan koko henkilöstölle käytännön toimintojen vuoksi. Kertaerä maksetaan joka tapauksessa vuoden 2018 budjetista.
Joulukuussa maksettavan kertaerän palkkojen sivukuluprosentit ovat vuoden 2018 prosentteja, tammikuussa maksettaessa käytettäisiin vuoden 2019 sivukuluprosentteja. Vuoden 2019 prosentit tullee olemaan hieman alhaisemmat, mutta tällä ei ole
olennaista kustannusvaikutusta. Johtoryhmä ja yhteistyöryhmä esittävät, että kertaerä maksetaan joulukuun palkanmaksun yhteydessä.
Kunnanjohtaja
Johtoryhmä ja yhteistyöryhmän esityksen mukaisestikunnanhallitus päättää, että kertaerä maksetaan Lestijärven kunnan henkilöstölle joulukuun 2018 palkanmaksun yhteydessä.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.